Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η Κάρτα του Πολίτη - Εχθρός Ορθοδοξίας και Συσχετισμός της με την Παγκοσμιοποίηση

Από το προσωπικό blog του Σεβ. Μητροπολίτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβροσίου μας στείλατε και δημοσιεύουμε την ανοικτή επιστολή του Ι. Τσάνη για την κάρτα του πολίτη, όπως αναρτήθηκε από το Σεβασμιώτατο χθες 14 Φεβρουαρίου 2011.


Ανοικτή Επιστολή του Ιωάννου Α. Τσάνη
τέως Συμβολαιογράφου Ν. Μουδανιών.
ΘΕΜΑ: «Η Κάρτα του Πολίτη - Εχθρός Ορθοδοξίας
και Συσχετισμός της με την Παγκοσμιοποίηση».

Προς

1)Τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών
Και πάσης Ελλάδος Κύριον Ιερόνυμον, ως
Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου,
Και τους Συνοδικούς Αρχιερείς της Ελλάδος.
Οδός Ιασίου 1 – Τ.Κ. 115 21
ΑΘΗΝΑΙ
Και
2) Προς Άπαντας τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.


************
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
Mε πίστιν και ευλάβειαν χριστιανικήν προς το Πρόσωπόν Σας, έλαβα το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί Σας και να Σας διατυπώσω την ταπεινήν μου σκέψιν, ως Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος. Το θέμα μου και ερώτημά μου είναι ΟΧΙ στα ΝΕΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, που βροντοφωνούν οι Έλληνες Χριστιανοί κατά της "Κάρτας του Πολίτη", που είναι σκέψη της Νέας Εποχής ή της Παγκοσμιοποίησης.
____Γιατί η Ορθόδοξος Ελλάς είναι σήμερον η μοναδική χώρα ανά τον κόσμον, που δέχεται ασφυκτικά τόσο από "Τρόικα", ως και από πλευράς Κυβερνητικής, την πίεσιν για την θέσπιση της "Κάρτας του Πολίτη", που είναι το κύριο μέλημα των σκοτεινών δυνάμεων της "Νέας Εποχής".
____Τούτο δε αποδεικνύεται από καιρό και δια του Έλληνος Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, (εκ των προγραμματικών δηλώσεών του), να επιβάλουν στην Μοναδική Ορθόδοξον Ελλάδα, υποχρεωτικώς την παραλαβή της "Κάρτας του Πολίτη" και κατ' αυτόν τον τρόπον να επιβάλουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα κάθε Έλληνος Χριστιανού.
____Κατ' αυτόν τον τρόπον, με την παραλαβή της "Κάρτας του Πολίτη" με τον δυσώνυμο αριθμό -666- του Αντίχριστου, επί τη βάσει της οποίας θα εκδίδεται, ο «Μοναδικός Κωδικός Πελάτη», που είναι ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα, το οποίο στην ουσία πρόκειται να είναι μια «Ηλεκτρονική Διδακτορία» και μια «Παγκόσμια Ηλεκτρονική Τυραννία».
____Ιδού Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες!, Πόσον εύλογα δικαιολογείται η θεσμοθέτηση για την οργάνωση της παγκόσμιας "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", για χάρη της οποίας η σημερινή κυβέρνηση ίδρυσε και αντίστοιχη Υπηρεσία στο Υπουργείο Εσωτερικών, που προΐσταται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης με τα σημερινά τεκταινόμενα, που είναι αρκούντως εξοπλισμένη με τέτοια τεχνολογία, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται με "διαλειτουργικό" τρόπο, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", με μια "ΥΠΕΡΚΑΡΤΑ", που θα είναι το τελικό όνομά της: "Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη".
____Αυτή καθ' αυτή η "Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη" θίγει άμεσα την ευαίσθητη ελευθερία της θρησκευτικής συνειδήσεως του Έλληνος Χριστιανού Ορθοδόξου, που σέβεται το Ιερόν Ευαγγέλιον της Αποκαλύψεως του Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού (Αποκ. ΙΓ 16 και 18), το οποίο ομιλεί για τον αριθμό -666- ή Χξς’ του Αντίχριστου της "Κάρτας του Πολίτη", που έχει ως συνέπειά της την αιώνιον κόλαση των χριστιανών εφ’ όσον παραλειφθεί.
Μακαριώτατε!
____Ως Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Ελλαδικής Εκκλησίας, κατά την ταπεινήν μου γνώμη και με σεβασμόν προς το Πρόσωπόν Σας, εάν είναι δυνατόν, μετά των Αγίων Αρχιερέων της Ιεραρχίας της Ελληνικής Ορθοδοξίας, να ενεργήσετε, Άμεσα, Αποφασιστικά και Δυναμικά να σώσετε την Ορθόδοξον πίστιν όλων των Χριστιανών, που αγωνιούν.
____Σήμερον, που εναγωνίως περιμένουν από Σας, ως Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας της χώρας μας, να δώσετε απάντηση, ότι πρέπει να αρνηθούμε να παραλάβομεν την "Κάρτα του Πολίτη" χάριν της πίστεώς μας, ορθώσατε το Ανάστημά Σας, ευελπιστούμε σε Σας και για το καλό της πίστεώς μας. Τούτο αναμένει η ψυχή των Χριστιανών της Ελλάδος. Η χριστιανική ψυχή μας δεν θέλουμε να γίνει βορρά του Αντίχριστου της Νέας Εποχής.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Σώσαται τας Ψυχάς μας. Μακαριώτατε, προσωπικώς με ταπείνωση και ευλάβεια απευθύνομαι προς Εσάς, διότι γνωρίζω ότι είστε καλός Άνθρωπος με ψυχή αγνή, αλλά φοβούμαι μη Σας παρασύρουν με ύπουλον τρόπον οι σκοτεινές δυνάμεις της χώρας μας, που εκτελούν οράματα της παγκοσμιοποιήσεως της «ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ». Αυτή είναι το ύπουλο και σκοτεινό εκτελεστικό όργανο που απεργάζεται τη διάλυση του Έθνους-Κράτους μας και προωθεί τους Λαούς στην ιδέα μιας «Παγκόσμιας Υπερκυβέρνησης», η οποία αποβλέπει στη δημιουργίαν του Αντίχριστου και την καταστροφήν της Ορθοδοξίας του Ελληνισμού.
____Η Παγκοσμιοποίηση, όπως επισημαίνουν αξιόλογοι ερευνητές και διανοούμενοι, προωθείται από μια ολιγαρχία πλούτου (εκ χρυσοφόρου εμπορίου ναρκωτικών και όπλων), στόχος της οποίας είναι ο απόλυτος έλεγχος του Παγκόσμιου χρήματος με ένα ενιαίο νόμισμα, ένας ενιαίος στρατός, μια ενιαία θρησκεία, η πλήρης κατάρρευση των οικονομιών των Κρατών, η δημιουργία πολιτικού χάους με την κατάρρευση βιομηχανιών και Κρατικών Υπηρεσιών και γενικώς, η εξασθένιση και εξαχρείωση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ και η δημιουργία μαζικής ανεργίας (όπως ακριβώς συμβαίνει στην σημερινή μας Ελλάδα με την μετατροπή των μισθών σε μισθούς αίσχους και πείνας, εξοντωτικούς για τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους της Ελλάδας). Όλοι αυτοί οι Μεγιστάνες της Παγκοσμιοποίησης αποβλέπουν στην υποδούλωση των λαών, την πρόκληση περιορισμένων πολέμων, λιμοκτονιών και ασθενειών στις χώρες του τρίτου κόσμου, για να περιορισθεί ο αριθμός των άχρηστων καταναλωτών. Καταφεύγουν στη χρησιμοποίηση τρομοκρατών και την επιτήρηση των Λαών με ηλεκτρονικά συστήματα, όπως είναι και η περιβόητη «Κάρτα του Πολίτη», που θέλουν να μας επιβάλουν υποχρεωτικά και δόλια.
____Όλα αυτά αληθώς συμβαίνουν σήμερον παγκοσμίως και πλήττουν Λαούς και Κράτη, και δυστυχώς την περίοδο αυτήν πλήττουν και την χώρα μας με αποδόμηση της οικονομίας της Ελλάδος, αλλά κυρίως με αποδόμηση της Ορθοδόξου πίστεως των χριστιανών Ελλήνων, διότι η Ορθοδοξία είναι το εμπόδιον των σχεδίων της Παγκοσμιοποίησης.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Με όλες τις μυστικές δυνάμεις και με τα επίλεκτα στελέχη της Παγκοσμιοποίησης, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού και του υπαρκτού Καπιταλισμού, επιδιώκεται Οικονομική Κρίση, για να οδηγηθεί η Ανθρωπότητα μοιραία κατ' αυτούς στην «Παγκόσμια Κυβέρνηση» και στον εκλεκτό της Μεσσία ή Αντίχριστον, που θα αποδομήσει τις οικονομικοπολιτικές συνθήκες των Κρατών, για να τις "επανιδρύσει", επιβάλλοντας την Παγκόσμια Δικτατορία και ενοποιώντας και τις θρησκείες στην Πανθρησκεία του δυσώνυμου Εωσφόρου με το περιβόητο -666- της "Κάρτας του Πολίτη", που είναι η αρχή για την αλλοίωση και την απομείωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Κυριαρχίας και Ιδιομορφίας των Ελλήνων.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Εξ αιτίας όλων αυτών, προς Εσάς τους Εκπροσώπους του Θεού και της Ορθοδόξου πίστεώς μας, εκφράζω την θλίψη και πικρία μου, σαν Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος, με φόβου Θεού, ότι εάν υποχρεωθούμε να παραλάβομεν την "Κάρτα του Πολίτη", τότε θα έχομεν προσκυνήσει τον Αντίχριστον και θα έχομεν χάσει την πίστιν προς τον Θεόν μας σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
____Άρα, η παραλαβή της "Κάρτας του Πολίτη" σημαίνει Άρνηση της Ελευθερίας Συνειδήσεως - Αυτεξούσιου κάθε Χριστιανού. Τότε τίθεται το ερώτημα: Σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πιστεύομεν πραγματικά, κηρύσσωμεν αυθεντικώς Ορθοδοξίαν, "Ιησούν Χριστόν, και τούτον Εσταυρωμένον"; (Α.Κορινθ. Β.2).Ή τηρούμεν "Ομολογίαν της πίστεώς μας προς Αυτόν τον Ιησού Χριστόν"; (Εβρ. δ.14). Όπως σαφώς έχει δηλώσει και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδος "Ομολογία Πίστεως", σύμφωνα με το Ανακοινωθέν της Ι.Σ.Ι. της 19-10-2009, παραγρ. 4: "Οι φύλακες της Ορθοδόξου Παραδόσεως, παράλληλα όμως και ο ευσεβής λαός, είναι οι υπερασπιστές της θρησκείας, του Σωτήρος Χριστού μας, ο οποίος Χριστός μας, θέλει το θρήσκευμά μας αιωνίως αμετάβλητον και ομοειδές των Πατέρων Αυτού".
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Ως καλώς γνωρίζετε, ο ελληνικός λαός είναι περιούσιος λαός, είναι το Κράτος της Ορθοδοξίας, δι' αυτό η Ελλάς πολεμάται ποικιλοτρόπως σήμερον, από Αθεϊσμόν και από Αντιχριστιανισμόν.
____Μάλιστα ο αντιχριστιανισμός στον τόπον μας γίνεται κατεστημένο και μάλιστα επικίνδυνο για τη χώρα μας, που επιδιώκει να κάμει τους Έλληνας αντίχριστους, χρησιμοποιώντας την παιδεία, τα σχολικά βιβλία, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον τύπο, όπως λόγου χάριν με την κατάργηση θρησκευτικών και ιστορικών βιβλίων, ως και θεολογικών Σχολών με τα γνωστά πλοκάμια της αθεΐας στη χώρα μας.
____Αν προσθέσει κανείς σ' αυτά και τις συνέπειες που έχει στα ήθη και την πίστιν του Λαού μας, η εισβολή στον τόπον μας, του δυτικού υλιστικού τρόπου ζωής και η είσοδός μας στην Χοάνη της Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ., τότε αντιλαμβανόμαστε καλύτερα, ότι διερχόμεθα τον μεγαλύτερο πνευματικό κίνδυνο σαν Ορθόδοξο Έθνος.
____Πράγματι η προσπάθεια των εχθρών του Γένους (εντός και εκτός Ελλάδος) για αποχριστιανοποίηση των Ελλήνων σκοπεύει στον αφελληνισμόν με τα σημερινά δεδομένα, ώστε οι Έλληνες, πνευματικά και εθνικά εξανδραποδισμένοι, να γίνουν εύκολη λεία των διεθνών συμφερόντων και των ολοκληρωτικών ιδεολογιών "της Νέας Εποχής" του Αντίχριστου, που είναι στόχος της Παγκοσμιοποίησης.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Ας σκεφθούμε ακόμη ότι όλοι αυτοί οι καλοί δήθεν Μνηστήρες της σημερινής Ελλάδος, μας έχουν φέρει μία ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΟΧΗ στην χώρα μας, όπου ζούμεν συνθήκες καταστροφικής κρίσεως της χώρας και κρατικοδίαιτης οικονομίας. Όλοι οι Διεθνείς τοκογλύφοι αποβλέπουν στην ολοκληρωτική πτώχευση της Ελλάδος, γνωστή άλλωστε η σημερινή μας κατάσταση. Ζητούν με θράσος και σαρκασμόν την πώλησιν του Παρθενώνα μας, την υποθήκευση της Ελληνικής Ευλογημένης Γης, ως και τα Νησιά μας.
____Δυστυχώς ακόμη αρπάζουν μέσα από το στόμα του Ελληνικού Λαού το ψωμί του Έλληνος και μας έφεραν σ' αυτήν την κατάσταση που διάγομεν σήμερα. Άμοιροι ευθυνών δεν είναι ακόμη και η Πολιτική Ηγεσία της Ελλάδος, ιδίως τα δύο μεγάλα κόμματα, που εδώ και 35 χρόνια καταλήστευσαν το Ελληνικό Έθνος και τον Λαόν μας με τα γνωστά τερτίπια της διαφθοράς εις βάρος της Ελληνικής Οικονομίας.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Κοντά σ' όλα τα παραπάνω αναφερόμενα, μας έφεραν σήμερον και την "Κάρτα του Πολίτη". Αυτοί είναι που δεν θέλουν Σταυρόν στην σημαίαν της Ελλάδος, δεν θέλουν εικόνες στα Σχολειά μας, στα Δικαστήρια, στα Δημόσια Κτίρια, κ.λ.π. Όλοι αυτοί άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα της Ελλάδος, ώστε να αλλοιωθεί η Ελληνική Φυλή της χώρας μας, από Μουσουλμάνους, Αλβανούς, Πακιστανούς κ.α. Και όλα αυτά συμβαίνουν, διότι έχουν τον ύπουλον σκοπόν τους οι σημερινοί δυνάστες της χώρας μας.
____Πρώτον, όλοι θέλουν να παύσει να καρποφορεί σ' αυτόν τον Τόπον η Ζωηφόρος Παράδοσις του Ορθόδοξου Χριστιανικού Ανθρωπισμού και Δεύτερον, θέλουν τον υποδουλοτικόν τεμαχισμό της Ελλάδος μέχρι αφανισμού μας ως Έθνος.
Μακαριώτατε,
____Σεις, ως Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος μας, μαζί με όλους τους Ιεράρχας, του Ελλαδικού Κλήρου και των ευσεβών Χριστιανών, προ του Μεγάλου Κινδύνου της Ελλάδος και της Χριστιανικής Πίστεως και Παραδόσεως μας, που διακρίνει την πατρίδα μας και τον Χριστιανισμόν μας, να αντιτάξομεν αντίσταση και πνευματικόν αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος. Τούτο απαιτούν σήμερον, οι περιστάσεις στη χώρα μας.
____Διότι ο αγώνας μας είναι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, όπως έλεγαν οι Αγωνισταί του 1821, ή "Για του Χριστού την Πίστιν την Αγίαν και της Πατρίδος την Ελευθερίαν πολεμούμεν" όπως έλεγεν ο Γέρος του Μωριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Σε κρίσιμες περιόδους της Ιστορίας μας, ο Θεός ανέδειξε φωτισμένους Άνδρας, σαν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον Μακρυγιάννη, των Παλαιών Πατρών Γερμανό και τόσους άλλους που εστερέωσαν την Ορθόδοξη πίστιν και το Εθνικό φρόνημα του Λαού μας, προς τιμήν της Ιστορίας της χώρας μας ως ενδόξου Ελλάδος.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, η Ελληνική Γη είναι ποτισμένη με Αίμα Μαρτύρων και σκεπάζει τα Ιερά Λείψανα Πατέρων της Εκκλησίας, Οσίων και Αγίων.
____Ότι η Ελληνική Γη είναι γεμάτη από Ιερούς Ναούς, Ιερά προσκυνήματα, Μοναστήρια, Ιδρύματα αγάπης, Πτωχοκομεία, Ορφανοτροφεία, κ.λ.π., δια των οποίων εκφράζεται η θρησκευτική πίστη της Ορθοδοξίας των Ελλήνων.
____Επομένως η Ελληνική Γη έχει εξαγιασθεί, είναι Ιερή Γη και γι' αυτό είναι αγαπητή, όχι μόνο ως κατοικία πατριωτών Ελλήνων, αλλά και από πλήθος ανθρώπων του Θεού, Χριστιανών, που κράτησαν ανόθευτη την πίστιν την Ορθόδοξον από επιθέσεις παλαιοτέρων και νεοτέρων αντίχριστων δυνάμεων. Συνεπώς, η Ελλάς παραμένει τόπος ευλογημένος από τον Θεό, Ιερός Τόπος, από τον οποίο ξεκίνησαν διάφορα κύματα εκχριστιανισμού πολλών Λαών και Κρατών, που έχουν ενστερνιστεί τον πολιτισμόν της Ελλάδος και την Ορθοδοξίαν.
____Γι' αυτό, και ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οφείλουμε να την αγαπώμεν και να ζητούμε από τον Πανάγαθο Θεό δια την χώραν μας να της χαρίζει πάντοτε την ειρήνη και την πρόοδό της, καθώς και τη χάρη του Κυρίου να μείνει πιστή στην Ιστορία της και στις παραδόσεις της.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Η ψυχή του κάθε Ελληνορθόδοξου χριστιανού, σεβόμενη την Παράδοση της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρνείται την παραλαβή της "Κάρτας του Πολίτη" με το δυσώνυμο -666- του Αντίχριστου, τιμώντας την Ορθόδοξον πίστην του προς τον Λυτρωτήν Χριστόν μας.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____"Η Κάρτα του Πολίτη" όπως θέλει να την καθιερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, θα είναι "Καταδότης του Πολίτη", διότι οδηγεί στην ασφυκτική παρακολούθηση της δραστηριότητος του ανθρώπου, είναι εντελώς περιττή, αλλά και επιβαρυντική και αντιχριστιανική.
____Με αυτήν την "Κάρτα του Πολίτη" όπως την θέλει το Υπουργείο Εσωτερικών, θα θιγούν τα πιο ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα, εκείνα της συνειδήσεως, της υγείας μας και της Χριστιανικής Ελευθερίας, δια της ενοποιήσεως των αρχείων που θέλει να προβλέψει. Επέρχεται η κατάλυσις του Αυτεξουσίου της Ελευθερίας του Ανθρώπου, καθώς η "Κάρτα του Πολίτη" δεν σέβεται, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις γενικές αρχές του Δικαίου που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα της προστασίας της Ελευθερίας των Ελλήνων χριστιανών, τα λεγόμενα «Προσωπικά Δεδομένα», κάθε Ανθρώπου και την θρησκευτική ελευθερία του. Είναι αυτό που ορθώς έχετε διατυπώσει, Μακαριώτατε, στην απόφαση της Δ.Ι.Σ. (8-12-2010) επιγραμματικά, εν όψει της διαβούλευσης της Κάρτας του Πολίτη, ως εξής:
____"Η Κάρτα του Πολίτη, όπως διαπίστωσεν η Δ.Ι.Σ. κατά το κείμενον του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ασάφειες, ήτοι: α) Εκ του περιεχομένου του κειμένου διαπιστώνεται Ασάφεια, Αντίφαση και Σύγχυση, β) Η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του Προσώπου του Ανθρώπου και την Θεόδοτη ελευθερία του, γ) Το Ανθρώπινο Πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την Αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξη της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο, για την τελική τοποθέτησή της. Δηλώνει δε ότι εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει οσάκις κρίνει σκόπιμο σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής".
Μακαριώτατε και Άγιοι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας,
____Ας αναλογιστούμε ότι, με τον τρόπον εφαρμογής της Κάρτας του Πολίτη, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το ζήτημα των προσωπικών μας δεδομένων, καθώς και με την πίστιν των Ορθοδόξων Χριστιανών. Επαγρύπνηση λοιπόν, Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, διότι η ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη συντελεί και αποτελεί αριθμοποίηση του Προσώπου του Ανθρώπου γενικότερα και επομένως, του Έλληνα Πολίτη, Ορθοδόξου και μη. Κανείς δεν έχει δικαίωμα, χωρίς να ερωτηθεί, «να ρομποτοποιεί - αριθμοποιεί» τους Ανθρώπους.
____Με την ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη παραβιάζεται η Συνταγματική επίκληση της Αγίας Τριάδος και η Συνταγματική κατοχύρωση της Ορθοδόξου Πίστεως και Εκκλησίας, ως επικρατούσης θρησκείας του Ελληνικού Κράτους.
____Διότι σύμφωνα με το άρθρον 1 του Ελληνικού Συντάγματος, αναγνωρίζεται ότι στην Ελληνική Δημοκρατία Κυρίαρχος είναι ο Ελληνικός Λαός και ολόκληρο το έθνος των Ελλήνων.
____Αυτό σημαίνει ότι ο Ελληνικός Λαός, σύμφωνα με τους νόμους που μας αφορούν, αποφασίζει ο ίδιος για τη ζωή και το μέλλον του και ουδείς άλλος. Επομένως, η "ηλεκτρονική κάρτα" έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Ορθόδοξο χριστιανική θρησκεία των Ελλήνων, η οποία είναι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα κατά το Σύνταγμα.
____Ακόμη και στην Ευρωπαϊκή, όπως και την Παγκόσμιον εν «Νόμω Τάξη», απαγορεύεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα στο Πρόσωπο του Ανθρώπου με αριθμό και απαράδεκτα ηλεκτρονικά τσιπάκια, τα οποία μεταφέρουν κάθε προσωπική πληροφορία, που έχει σχέσιν με τα «προσωπικά δεδομένα».
____Κατά συνέπειαν πρέπει, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες, να αρνηθούμε την αποδοχή της έκδοσης και της υποχρεωτικής εκ μέρους της Κυβερνήσεως, επιβολής της παραλαβής της ηλεκτρονικής κάρτας του Πολίτου, που μας υποβιβάζει σαν Ανθρώπους της Ορθοδοξίας.
____Ας έχουμε υπ’ όψιν μας ακόμη, ότι στη Γερμανία η "Κάρτα του Πολίτη" απεσύρθη, διότι το λογισμικό αναγνωρίσεως της κάρτας, δεν είχε την πρέπουσα ασφάλεια για τα Προσωπικά Δεδομένα του ανθρώπου, επειδή παραβιάζονται «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».
____Το ίδιο συνέβη και στην Αγγλία, όπου απέφυγαν να την εφαρμόσουν κατά τον ίδιο τρόπον, διότι παραβιάζονται τα «προσωπικά δεδομένα» του ανθρώπου, αλλά και για λόγους οικονομικούς, καθ’ όσον η εφαρμογή της κάρτας του πολίτη απαιτούσε υπέρογκον χρηματικόν ποσόν.
____Άλλωστε και δια την "Κάρτα του Πολίτη" το σχετικό μη αναθεωρήσιμο άρθρο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος λέγει τα εξής: «Δεν επιτρέπεται η Ε.Ε. ή Κράτος-Μέλος της να νομοθετήσει, να προωθήσει και να επιβάλλει σε οιονδήποτε έγγραφο, κάρτα-μικροτσίπ, ταυτότητα ή ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών κάποιον αριθμό ή όνομα ή σύμβολο ή χάραγμα που προσβάλει θρησκευτική συνείδηση των χριστιανών ή των οπαδών άλλης Θρησκείας».
____Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει εφαρμοσθεί σε άλλα Κράτη μέχρι σήμερα όπως την θέλει το σημερινό Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδος.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Δια τους ανωτέρω λόγους πρέπει να υψώσωμεν την φωνήν μας με ένα μεγάλο αρνητικό "ΟΧΙ", στην υποχρεωτική επιβολή της "Κάρτας του Πολίτη", η οποία προσβάλει την Ορθόδοξον Χριστιανικήν πίστιν.
____Άξιον προσοχής είναι, ότι εδώ και δύο μήνας συνεχώς δια δημοσιευμάτων έγκριτων εφημερίδων που αναφέρονται στην "Κάρτα του Πολίτη" με το δυσώνυμο -666- του Αντίχριστου, παρήλασαν γνώμες, απόψεις και θέσεις έγκριτων Επιστημόνων, διαπρεπών Θεολόγων, Δικαστών, Ιεραρχών, Καθηγητών των Θεολογικών Πανεπιστημιακών Σχολών και πολλοί άλλοι, οι οποίοι θεμελίωσαν, αλλά και ανέλυσαν θεολογικά, νομικά και επιστημονικά, το απαράδεκτον, το άπρεπον και το επικίνδυνον αυτής της περιβόητου "Κάρτας του Πολίτη", ή του Αντίχριστου.
____Όλους αυτούς τους αρνητάς της μη παραλαβής της Κάρτας οφείλομεν να τους συγχαρούμεν εκ βάθους της ψυχής μας, δια τον χριστιανικό τους αγώνα, το θεόπνευστον σθένος και θάρρος που επιδεικνύουν για τα σοβαρότατα προβλήματα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος, διότι δια όλων αυτών των Χριστιανών έλαμψε η χάρις του Θεού, η Αλήθεια και η κατά Θεόν Σοφία. Ως Νέοι Απόστολοι της εποχής μας εδογμάτισαν την Ορθοδοξίαν, ορθοτομούντες τον λόγον της Εκκλησίας.
____Μεταξύ όλων αυτών είναι και οι υπέροχοι Μαχηταί κατά της "Κάρτας του Πολίτη", που έχουν διατυπώσει ευθαρσώς ΟΧΙ στην παραλαβή της Κάρτας του Πολίτου, οι Σεβασμιότατοι Αρχιερείς των κάτωθι Μητροπόλεων, ήτοι: 1)Ο Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ. Αμβρόσιος, 2) Ο Πειραιώς κ. Σεραφείμ, 3) Ο Κηφισίας κ. Κυρίλλος, 4) Ο Κονίτσης κ. Ανδρέας, 5) Ο Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος, 6) Ο Πατρών κ. Χρυσόστομος, 7) Ο Αργολίδος κ. Ιάκωβος, 8) Ο Ξάνθης κ. Παντελεήμων, 9) Ο Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, 10) Ο Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, 11) Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, και άλλοι πολλοί.
____Έτσι χαρακτηριστικά μας θυμίζουν ασφαλώς τον αείμνηστον Καθηγητήν της Θεολογίας Αθηνών, τον Μακαριστόν Παναγιώτην Ν. Τρεμπέλα, που όταν ήτο στην ζωή, με θάρρος εδίδαξε και έγραφε την "Ορθόδοξον Δογματικήν". Έτσι χαρακτηριστικά ο αείμνηστος Καθηγητής της Θεολογίας Παναγιώτης Τρεμπέλας συμβούλευε τότε προσωπικώς και εγγράφως την Ιεράν Σύνοδον της Ελλάδος, δι' αυτό δικαίως ονομάζεται σήμερον ως "Λέων της Ορθοδοξίας". Άλλωστε είναι γνωστόν από τότε, πόσους Αγίους Αρχιερείς της Εκκλησίας μας είχεν συμβουλεύσει την Ορθόδοξόν του Δογματικήν. "Αιωνία Του η Μνήμη".
____Εάν ζούσε ο αείμνηστος Π. Τρεμπέλας, ήθελα να ξέρω, το πρόβλημα της "Κάρτας του Πολίτη" θα το αντιμετώπιζε με χλιαρότητα, με σιωπή, με ατολμία ομολογίας, με ενδοτικότητα; Ασφαλώς Όχι. Αλλά θα το αντιμετώπιζε με την στεντόρεια φωνή του, θα αντιδρούσε πνευματικά. Όπως έτσι εδίδασκε Ορθοδοξίαν προς πάντας, ως Δάσκαλος Ορθοδόξου Πίστεως και με Σοφίαν Θεού, ουδέποτε θα ασπαζότανε τα ολέθρια συνθήματα των σκοτεινών δυνάμεων της "Κάρτας του Πολίτη" και του Αντίχριστου, το -666-.
____Ως εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν θα έπεφτε θύμα νοσηράς κοσμικής και υποκριτικής αγαπολογίας, αλλά θα αντιτάσσετο δυναμικά, ως "Λέων της Ορθοδοξίας" που ήτο, και ως Ικανός Άνδρας θα όρθωνε το Ανάστημά του και με τα χαρίσματα που του είχεν εμπιστευτεί η Θεία Χάρις του Θεού, θα εστερέωνε την Ορθοδόξο Πίστην και το Εθνικό Φρόνημα του Λαού χάριν της Εκκλησίας και θα έλεγε ΟΧΙ στην παραλαβή της "Κάρτας του Πολίτη". Διότι οι άνθρωποι του Θεού δεν είναι ζώα, ώστε να χαράσσονται με ηλεκτρονικούς αριθμούς.
____Για τη πίστη αυτή της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού εκατομμύρια Μαρτύρων προτίμησαν το μαρτύριο, τον θάνατον, τον ονειδισμόν. "Ελιθάσθησαν, (επριονίσθησαν), επειράσθησαν εν φόνω μαχαίρας απέθανον και κακουχούμενοι εν ερημίες πλανώμενοι και όρεσι και σπηλαίοις και τοις οπαίς της γης", όπως μας εντέλλεται ο Απόστολος των Εθνών-Παύλος. Αγωνίστηκαν τον αγώνα της Ορθοδόξου πίστεως για να κρατήσουν ανόθευτη τη διδασκαλία του Κυρίου μας, των Αγίων Πατέρων μας, των Οικουμενικών Συνόδων.
____Ακόμη είναι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ στην Ορθόδοξο Εκκλησία που ετιμήθησαν ως Άγιοι, ολόκληρες χιλιάδες Μάρτυρες της Εκκλησίας μας, όπως οι Θεοφόροι Πατέρες, Ομολογηταί Μάρτυρες, Όσιοι, Ασκηταί, Πατριάρχαι, Ιερείς, Μοναχοί και Λαϊκοί "ων ουκ έστι αριθμός", χάριν αυτής της Χριστιανικής Πίστης προς τον Ιησουν Χριστό.
____Ακόμη δε, για την "Κάρτα του Πολίτη" ζωντανό παράδειγμα είναι σήμερον οι πέντε (5) αστυνομικοί, που αποτάχθησαν από το Αστυνομικό Σώμα, επειδή χάριν της πίστεως τους, ως γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ηρνήθησαν να παραλάβουν την "Κάρτα του Πολίτη" και εθυσίασαν για τον Χριστόν μας το ψωμί των παιδιών τους. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς η θυσία αυτών των πέντε (5) Αστυνομικών και ευχόμεθα ο Θεός να τους χαρίσει στο τέλος της ζωής τους το επουράνιον φωτοστέφανον, εις δε την "επίγειον ζωήν" τους να τους χαρίσει προκοπήν οικογενειακήν και ευτυχίαν. Θαυμάζομεν την λεβεντιά τους και το θάρρος τους, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, και τους απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε,
____Ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, την 7-2-2008 ο Πανάγαθος Θεός Σας ηξίωσεν να εκλεγείτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος της Εκκλησίας μας και ως 20ος κατά σειράν Αρχιεπίσκοπος, αναλάβατε την Διοίκησην της Ορθοδόξου Ελλαδικής Εκκλησίας εις εποχήν μεταβατικήν και κατ' εξοχήν κρίσιμον, που την Ορθόδοξον Εκκλησίαν λυμαίνονται ολέθριες αιρέσεις, σατανικές Θρησκείες και παραθρησκείες. Συγχρόνως τα καταστροφικά ρεύματα του Οικουμενισμού, της Παγκοσμιοποιήσεως και του Συγκρητισμού, απειλούν την πίστην, το δόγμα, το ήθος και την Παράδοσιν του Χριστιανικού Λαού μας. Ενώ τα καθημερινά γεγονότα μας πείθουν ότι κέντρα αντι-ορθόδοξα και ανθελληνικά της Παγκοσμιοποίησης πολεμούν και υποσκάπτουν την Εκκλησίαν και την Εθνική μας Υπόστασιν, ως Αρχιεπίσκοπος, γνωρίζετε ότι ο Λαός της Ελλάδος είναι βαθύτατα ο πλέον Θρησκευόμενος της Ευρώπης και διατηρεί φρόνιμα γνησίως Ορθόδοξον και δογματικήν πίστην στον Θεόν.
____Δι' όλα αυτά το Ορθόδοξον πλήρωμα της Εκκλησίας στέκεται δίπλα Σας με σεβασμόν, ειλικρινή αγάπην, θερμήν προσευχήν και προσδοκίαν, έτοιμον να Σας συμπαρασταθεί στον Αγώνα της χριστιανικής Πίστεως μας. Ο χαρακτήρας Σας λαμπρύνεται από ήπιον ήθος, αγαθότητα ψυχής, αγάπην Χριστιανικήν και σεβασμόν προς το Συνοδικό Σύστημα.
____Με όλα αυτά τα χαρίσματα Σας επροίκισε η Αγαθότης του Θεού, προς Δόξαν Κυρίου και προς Σωτηρίαν των ψυχών όλων των ευσεβών και Ορθοδόξων.
Μακαριώτατε και Άγιοι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας,
____Άξιος ο μισθός, της Ιεροσύνης Σας παρά Κυρίου Ιησού Χριστού και για την Αγιοσύνη Σας, ας ισχύσει ότι λέγει ο ψαλμωδός: "Ο ποιών τους Αγγέλους αυτού πνεύματα και τους Λειτουργούς αυτού Πυρός Φλόγα", υπέρ της χριστιανικής πίστεώς μας.
Είθε Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες,
____Με αυτήν την δύναμιν Σας, και μαζί με όλην την Ιεραρχίαν των Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας και τον χριστιανικόν Λαόν της χώρας μας, να αναλάβετε έναν Ευλογημένο Αγώνα προς Σωτηρίαν των ευσεβών Χριστιανών, ώστε να μην υποχρεωθούμεν κατά αναγκαστικόν τρόπον να παραλάβωμεν "την Κάρτα του Πολίτη" και επιπλέον, να μην υποχρεωθούμε σε ένα παγκόσμιο ηλεκτρονικό σύστημα που επιδιώκει η Παγκοσμιοποίηση με την επιβολή της "ηλεκτρονικής δικτατορίας". Ευελπιστούμεν στην Ενεργόν Σας Δράσιν και Αναφωνούμεν: "Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου" Ευαγγέλιο (Ιω.ιβ.23). Προς δόξαν Κυρίου και Ελληνικής Χριστιανοσύνης.
Μακαριώτατε και Σεβαστοί Ιεράρχες
Δ Ι Α Τ Ε Λ Ω
Με άπειρον σεβασμόν και Χριστιανικήν Αγάπην
Ευλαβικώς ασπάζομαι την Δεξιάν Σας Χείρα.
Ο Δούλος του Θεού
Ιωάννης Αντ. Τσάνης
ΤΕΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ Ν. Μουδανιά 20-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: