Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Φωτογραφικό Πανόραμα των προσκυνημάτων της Αγίας Γης!!!

Από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια επιθυμία των χριστιανών, όπου κι αν βρίσκονταν, ήταν να μπορέσουν να επισκεφθούν την Αγία Γη. Να μπορέσουν δηλαδή να περπατήσουν στα μέρη που περπάτησε ως άνθρωπος ο Ίδιος ο Θεός μας. Επιθυμία ευλογημένη και μοναδική. Τις τελευταίες δεκαετίες η επίσκεψη στην Αγία Γη έχει γίνει όλο και πιο εύκολη, λόγω των μέσων μεταφοράς και των λοιπών ευκολιών.
Ωστόσο δεν είναι ακόμα εφικτό για όλους να βρεθούν εκεί… τουλάχιστον στην πραγματικότητα.  Αν θέλετε και εσείς να γνωρίσετε τα Πανάγια Προσκυνήματα ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας προετοιμάζει μία εκδρομή για την Αγία Γη, 11 με 16 Μαΐου 2011. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο http://proskinima.blogspot.com Είναι μία μοναδική ευκαιρία που θα μας χαρίσει ανεπανάληπτα βιώματα και στιγμές μοναδικές.
Αν δεν έχετε βρεθεί εκεί και θα θέλατε να πάρετε μικρή γεύση από τα μέρη αυτά, σας καλούμε να δείτε τα παρακάτω πολύ χρήσιμα link που θα σας ταξιδέψουν σε μερικά από τα Πανάγια Προσκυνήματα με τη χρήση μίας εξαιρετικής μεθόδου φωτογράφισης, που επιτρέπει να βλέπει κάποιος προς κάθε κατεύθυνση και μάλιστα να μπορεί να κάνει και zoom πάνω στην εικόνα.
Θα ξεκινήσουμε με το φρικτό Γολγοθά. Δείτε το σημείο που Σταυρώθηκε ο Κύριός μας: βρίσκεται μπροστά από τον Εσταυρωμένο, κάτω από τη μεγάλη Αγία Τράπεζα. Παρατηρείστε με προσοχή δεξιά και αριστερά από την Αγία Τράπεζα, κάτω από το τζάμι, το φυσικό βράχο του Γολγοθά να ξεχωρίζει.
Επόμενο προσκύνημα μέσα στο Ναό της Αναστάσεως (όπως και ο Γολγοθάς) είναι το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου. Κάνοντας zoom στην είσοδο του Κουβουκλιου, μπορείτε να δείτε τον πρώτο χώρο, τον Άγιο Λίθο, ενώ λίγο πιο μέσα βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος. Απέναντι από το Κουβούκλιο βρίσκεται ο Ναός των Ορθοδόξων, ενώ το Κουβούκλιο σκεπάζει ο τρούλος που εσωτερικά φέρει ένα χρυσό ήλιο.
Στο ακόλουθο link θα δείτε τον κεντρικό Ναό της Αναστάσεως, αυτό που ονομάζεται Καθολικό και είναι απέναντι από τον Πανάγιο Τάφο. Ο τρούλος του Ναού έχει ένα υπέροχο ψηφιδωτό με τον Παντοκράτορα.
Από τα πιο συγκλονιστικά και συγκινητικά προσκυνήματα είναι η Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Ένα ιστορικό μοναστήρι που όμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ορθοδοξία. Δείτε την κεντρική εσωτερική αυλή της Μονής με το Κουβούκλιο που σκεπάζει τον Τάφο του Αγίου Σάββα. Ξεχωρίζει (με κλειστή πόρτα) και η είσοδος της κεντρικής εκκλησίας, του Καθολικού της Μονής που είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό.
Στο τελευταίο link δείτε το εσωτερικό του Καθολικού της Μονής του Αγίου Σάββα. Περιστρέψτε την εικόνα αργά και παρατηρείστε με προσοχή για να δείτε τη Λάρνακα με το Σκήνωμα του Αγίου μας.
Ελπίζουμε να πήρατε με τα link αυτά μία μικρή γεύση από την Αγία Γη. Μην ξεχνάτε και την εκδρομή μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: