Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Επιτέλους ξυπνήσαμε!!!

Επιτέλους ξυπνήσαμε!!!
Ναι, είναι γεγονός. Οι Έλληνες έδωσαν το ηχηρό παρών τους για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία του τόπου μας ΧΩΡΙΣ κομματικές ή άλλες συνδικαλιστικές προτροπές και παραινέσεις. Μόνοι τους χιλιάδες πολίτες αυτό-οργανώθηκαν και αυτό-ξεσηκλωθηκαν και έκαναν πράξη την «ειρηνική διαμαρτυρία» που δεν είχαμε ξαναδεί στην Ελλάδα… Και έπεται συνέχεια!
Όλοι μαζί με ηρεμία και ήθος που αρμόζει στην Πατρίδα μας και θυμίζει τους ένδοξους προγόνους μας ας προσθέσουμε το λιθαράκι μας στην κινητοποίηση. Ανάλογη δυναμική κινητοποίηση είχε γίνει από χιλιάδες αγανακτισμένους συμπολίτες μας εναντίον της Κάρτας του Πολίτη. Τότε τα ΜΜΕ δεν παρουσίασαν τη διαδήλωση.
Σήμερα όμως το μήνυμα ήταν πιο ισχυρό, πιο δυναμικό, πιο ευρύ και σαφώς πιο αυθόρμητο. Ναι, ο λόγος σήμερα από παρηγορητικός γίνεται και πολιτικός. Είναι πολιτικό ων ο άνθρωπος και αυτό δεν μπορούμε να το παραγράψουμε από τα χαρακτηριστικά μας. Οφείλουμε να έχουμε λόγο γα την Πατρίδα και την Πίστη μας. Όλοι μας.
Δυστυχώς μας θέλουν κοιμισμένους για να μην αντιδρούμε. Και έχουν πετύχει την ύπνωση του πληθυσμού της χώρας. Αλλά σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» χωρίς καμία κομματική ταυτότητα απέδειξαν πως μπορούμε τελικά να ξυπνήσουμε και τότε καλά θα κάνουν να χάσουν τον ύπνο τους όλοι αυτοί που μέχρι τώρα ζώντας στη μακαριότητά τους απολάμβαναν τον ήσυχο ύπνο τους οδηγώντας το Λαό στον ύπνο του δικαίου!
Ναι, ξυπνήσαμε και το χαρήκαμε και το απολαμβάνουμε. Χιλιάδες πολίτες της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν σε κεντρικές πλατείες σε κάθε γωνιά της χώρας για να διαμαρτυρηθούν. Και έχουν δίκιο. Έχουμε δίκιο! Είναι κουραστικό να διαφεντεύουν τον τόπο οι δήθεν προοδευτικοί. Είναι λυπηρό να ακούς από όλους τους δήθεν πνευματικούς ηγέτες λόγια απλά και άνευρα, που οδηγούν στην χαύνωση γιατί εμείς δεν πρέπει τάχα να αντιδράμε! Είναι απόλυτη παθογένεια να λέμε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση», «όλοι τα ίδια είναι», «τι θα συμβεί αν αντιδράσω», «ποιος θα με ακούσει» και άλλα παρόμοια…
Να λοιπόν που μόνοι μας οργανωθήκαμε, ανταλλάξαμε μηνύματα και πληροφορίες μέσω του διαδικτύου και καταφέραμε αυτό που μέχρι πριν λίγες ώρες έμοιαζε ακατόρθωτο για την Ελλάδα. Κανείς δεν μας ρώτησε τι θέλουμε και κανένας δεν νοιάστηκε για πόσο αντέχουμε… Η ειρηνική διαμαρτυρία που έγινε σήμερα και κυρίως η νέα που ετοιμάζεται για την Παρασκευή μπορεί να αποδείξει σε όλους πως «είμαστε ακόμα ζωντανοί»! Δεν θα μας πεθάνουν όλοι αυτοί που δεν νοιάζονται για τον τόπο και το Λαό του.
Με διάφορα νομοθετήματα προσπαθούν να φιμώσουν την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης , της δημοκρατίας τελικά. Καταλύουν παράφορα το Σύνταγμα και επικαλούνται δήθεν την αδιέξοδοι κατάσταση της χώρας μας. Μα αν θέλουν να διορθώσουν το αδιέξοδο, μπορούν να κάνουν στη χώρα μας και το Λαό μας μία μεγάλη χάρη και ένα τεράστιο δώρο: να φύσουν μακριά και να μας αφήσουν ήσυχους! Καλύτερα θα τα καταφέρουμε χωρίς τα δικά τους «φώτα».
Σήμερα είμαστε χαρούμενοι γιατί ο κόσμος ξύπνησε και αύριο θα ξημερώσει μία άλλη μέρα. Σήμερα είμαστε αισιόδοξοι γιατί όταν θέλουμε μπορούμε να πετύχουμε όλες τις ανατροπές. Σήμερα, όμως, είμαστε πιο προβληματισμένοι και ανήσυχοι από ποτέ γιατί πολλοί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου.  Δυστυχώς τα θεμέλια της διαφθοράς και του προσωπικού συμφέροντος είναι βαθειά.
Σήμερα, πριν σας αναρτήσουμε ένα κείμενο που δημοσίευσε η «Παρέμβαση»  για τη διαμαρτυρία των Ελλήνων, θα θέλαμε να καταθέσουμε και τη δική μας ειρηνική πρόταη στην αντίδραση του Λαού μας που επιτέλους ξύπνησε: μαζί με την παρουσία μας στις ειρηνικές διαμαρτυρίες καις τις σιωπηλές συγκεντρώσεις, ας κάνουμε ακόμα πιο έντονη την προσευχή μας! Εσωτερική και έντονη προσευχή προς τον Κύριο να μας ελεήσει.
Το έχουμε ανάγκη όλοι μας!
Διαβάστε το κείμενο της Παρέμβασης που αναρτήσθηκε λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης. 

Γέμισαν αγανάκτηση οι πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα - "Πουλάτε, πουλάτε. Ξύλο που  θα φάτε". Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κυριευμένοι από αγανάκτηση για τα νέα μέτρα και το Μνημόνιο πλημμύρισαν τις πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», νέοι, οικογενειάρχες και ηλικιωμένοι, χωρίς κομματικές ταμπέλες, πραγματοποιούν από το απόγευμα ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, υψώνοντας τη δική τους φωνή απέναντι στη λεηλασία που επιχειρείται σε βάρος τους.

Στην πλατεία Συντάγματος εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 15.000 πολίτες, ενώ η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών και των αποκρατικοποιήσεων ("Πουλάτε, πουλάτε. Ξύλο που θα φάτε"), ενώ έχουν υψώσει δύο πανό, ένα στα ισπανικά κι ένα στα ελληνικά. Ορισμένοι κρατούν πλακάτ που αναγράφουν: "Ξυπνήσαμε".
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη συγκέντρωση είναι ότι όλα τα καταστήματα γύρω από το Σύνταγμα παραμένουν ανοιχτά με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται διαδήλωση και δεν αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά. Το μετρό του Συντάγματος λειτουργεί κανονικά και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στην οδό Φιλελλήνων.
Αντίστοιχη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, όπου περισσότεροι από 5.000 έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Λευκό Πύργο. Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται, ενώ δεν υπάρχουν πανό και ακούγονται ευρηματικά συνθήματα.
Στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας έχουν συρρεύσει περίπου 2.000 πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διαμαρτυρίας μέσω του Ιντερνετ.
Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, περίπου 300 άτομα, κυρίως νέοι, ντυμένοι με μαύρα ρούχα πραγματοποιούν σιωπηλή διαμαρτυρία, ενώ στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα 2.000, ενώ πολίτες εξακολουθούν να συρρέουν στο σημείο.
Μεγάλη είναι και η συγκέντρωση στο Ηράκλειο, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής.
Πάνω από 1.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην Πλατεία Αγοράς τωνΧανίων, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται. "Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά", τόνισαν.
Στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη συγκεντρώθηκαν οι "αγανακτισμένοι" του Ρεθύμνου. Νέοι άνθρωποι, μαθητές, οικογενειάρχες, περίπου χωρίς σημαίες και πανό, διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης.
Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook  και το Twitter και αποτελούν κινήσεις πολιτών, χωρίς κομματικές ταυτότητες
ΠΗΓΗ: http://e-parembasis.blogspot.com/2011/05/indignados_25.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντε να ξυπνησουμε λιγακι!!!

aik είπε...

Χρεωκρατία (debtocracy):
μια ταινία που αξίζει να δούμε. Εξηγεί πως οδηγηθήκαμε εδώ και πως γίνεται να ξεμπλέξουμε χρησιμοποιώντας και παραδείγματα άλλων χωρών. κυκλοφορεί διαδικτυακά.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλα δεν πιστεύω στην αυτοοργάνωση γιατί δεν υπάρχει!!! Η ανωνυμλια του Ιντερνετ είναι επικίνδυνη. Εγώ προσωπικά περιμένω ελπίζωντας στο Θεό ότι θα εμφανισεί ένας Έλληνας Ορθόδοξος Ηγέτης με τα απλά γνήσια ελληνικά ιδανικά. Τι συμαίνει το κίνημα και να ξυπνήσουν την Ιταλία και εμάς μας ξύπνησε η Ισπανία και να ξυπήσει ο κόσμος όλος. Ακόμα και οι χιλιαστές μας λένε να ξυπνήσουμε. Συγνώμη που μιλάω έτσι αλλά οι Έλληνες ξύπνοι ήμαστε αλλά ξεχάσαμε την Ιστορία μας και τον Θεό μας και χωρίς τα παραπάνω κάθε επανάσταση έξυπηρετεί την Νέα Τάξη. Προσεύχομε να μας φωτίσει ο Θεός και ας οργανωθεί αντί για πορεία μία λιτανεία από την εκκλησία μας στην οποία ασ συμμετάσχουμε όλοι μας για να ευχαριστήσουμε το Θεό μας που μας τα έχει δώσει όλα αλλά εμείς τα καταχραστήκαμε και ας δώσουμε την ΟΡΘΌΔΟΞΗ μαρτυρία .
Με αγάπη
Σαράντης