Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πολιτική θέση με ήχο και εικόνα σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων

Η πραγματικότητα μπορεί τελικά να μας ξεπεράσει. Να ανατρέψει ακόμα και τη φαντασία μας. Να με κάνει να αναθεωρήσω πολλά από τα στεγανά της σκέψης μου. Επιτρέψτε μου το προσωπικό ύφος στην ανάρτηση αυτή. Θα διαβάσετε αρκετά και θα δείτε και συγκλονιστικά ντοκουμέντα στα link που υπάρχουν στη συνέχεια. Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω ένα χειμαρρώδη πολιτικό λόγο σημερινό

Δεν πρόκειται για κάτι νέο, αλλά για μία επίσημη και οργισμένη αντίδραση εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έγραφα σχόλιο για το ΚΚΕ και αυτό εξαιτίας της πολιτικής του στα θέματα της πίστεως και της Εκκλησίας μας που για μένα προσωπικά είναι και τα μόνα για τα οποία είμαι περήφανος σήμερα, χθες και πάντα!
Όμως τα όσα δήλωσε και έκανε η βουλευτής της Α’ Αθήνας Λιάνα Καννέλη στη Βουλή σήμερα με έκαναν να αναθεωρήσω την αρχική μου σκέψη. Είναι κρίμα αυτό το σύντομο απόσπασμα να μην ακουστεί και να μην μαθευτεί.
Επιτρέψτε μου να γνωρίζω το συγκεκριμένο πρόσωπο και να είμαι σε θέση να πω πως δεν δηλώνει αλλά είναι Ορθόδοξη Χριστιανή Ελληνίδα Βουλευτής και δεν ντρέπεται για αυτό. Θυμηθείτε όσοι ενδεχομένως βιαστικά βγάλετε κάποια συμπεράσματα πως η συγκεκριμένη βουλευτής είναι η μόνη από το κόμμα της που ορκίζεται θρησκευτικά με ενωμένα τα τρία δάχτυλα του δεξιού χεριού, παραμένει στην αίθουσα της ολομελείας κατά τον Αγιασμό στην έναρξη της Κοινοβουλευτικής περιόδου και ασπάζεται το Σταυρό. Και όλα αυτά όχι για να λαϊκίσει, αλλά γιατί τα πιστεύει.
Δεν κάνω τον συνήγορό της. Θαυμάζω όμως την ευστροφία, την χρήση της γλώσσας, τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό της αγωνιστικότητάς της. Χαρακτηριστικά που είχε πολύ πριν ασχοληθεί ενεργά και επίσημα με την πολιτική.
Αυτό που έκανε σήμερα στη Βουλή έφερε σε δύσκολη θέση πολλούς μέσα στην αίθουσα. Είναι αυτοί που δεν έρχονται σε δύσκολη θέση όταν στην ίδια αίθουσα υπογράφουν το ξεπούλημα της χώρας μας…
Στο ξεκίνημα του λόγου της και ενώ είναι παθιασμένη ακούει ένα σχόλιο από μία βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. (γύρω στο 2:40 στο βίντεο).
Για την σκέψη και την ευστροφία της συγκεκριμένης βουλευτού διαβάστε τι δήλωσε η ίδια σε μεγάλη εφημερίδα: αναρωτιέται πως πληρώνονται από την πολιτεία αναρίθμητοι ιερείς σε τέτοια κρίση. Κρίμα που δεν ενοχλείται που άδικα και η ίδια αμείβεται από το Κράτος, από όλους μας δηλαδή, και δεν αναρωτιέται τι έχει προσφέρει για να της αξίζει αυτή η δημόσια αμοιβή.
Έχουν αποθρασυνθεί οι βουλευτές και κυρίως οι κυβερνητικοί. Εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε «βολευτές».  Δεν έχω τίποτα με κανέναν και δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά. Αλλά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα έργα και τις ημέρες τους είναι πλέον καθημερινά και αποκαλυπτικά. Εκεί διαπιστώνεις το βάθος του θράσους που διαθέτουν, ανακαλύπτεις την ηθική που δεν γνωρίζουν και αγανακτείς που ακόμα τους ανέχεσαι.
Δεν φταίνε για τα προβλήματα της Ελλάδος ούτε οι μισθωτοί ιερείς, ούτε οι ναοί που προκάλεσαν οργή γιατί δεν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά. Γιατί μονίμως προβάλουν τα σκάνδαλα και τα όποια αμύθητα ποσά διαθέτει η Εκκλησία; Γιατί απλούστατα θέλουν να την παρουσιάσουν ως εν μέρει υπεύθυνη της κρίσης. Όπως είχαν κάνει και στις χώρες του ανατολικού μπλοκ κάποτε…
Αυτή τη φορά συγχωρέστε μου τον τόνο και την άμεση αναφορά σε πρόσωπα πολιτικά. Δείτε το βίντεο με την επεισοδιακή ομιλία στη Βουλή και μην σταματήσετε τον αγώνα τον καλό!
Κανένας μας ας μην τον σταματήσει!

Θανάση ευχαριστούμε για το βίντεο-ντοκουμέντο που μας έστειλες και όλοι πρέπει να δείτε. Σύντομο και εκρηκτικό:
http://camerastyloonline.wordpress.com/2011/09/22/video-kai-photo-liana-kanelli-afto-einai-gala-afto-einai-psomi/

Όσο για την άλλη βουλευτή, διαβάστε την είδηση σχόλιο που μας έστειλε ο Ι.Ζ.:
Σε συνένετευξή της στην «Ελευθεροτυπία» 18/09/2011 η κ. Σούλα Μερεντίτη (Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ) δηλώνει: «Ενα άλλο θέμα που τη θυμώνει είναι η εξαίρεση των ναών από τον έκτακτο φόρο ακινήτων. «Μπορούσαμε να βάλουμε αύριο το πρωί να πληρώσει από 300 ευρώ κάθε ναός, ποσό το οποίο άνετα μπορούσε να πληρώσει. Κι εδώ μπαίνει κι άλλο ένα θέμα: γιατί πληρώνουμε τους ιερείς, έναντι ποίας συμφωνίας; Πόσες εκκλησίες είχαμε τότε; Πόσοι ήταν οι ιερείς και τι μισθό έπαιρναν; Και πώς καταδέχεται η Εκκλησία σήμερα να πληρώνει η πολιτεία τους αναρίθμητους ιερείς την ώρα που υπάρχει αυτή η κατάσταση;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: