Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πόσο όμορφα και μεθοδευμένα περνούν οι αντίχριστοι ανθέλληνες τα μηνύματά τους στα παιδιά μας

Ο ακροατής μας Μ.Α. μας έστειλε την παρακάτω επιστολή σχετικά με τα σχολικά βιβλία και ιδιαίτερα το βιβλίο ιστορίας της Ε΄ Δημοτικού. Καταγράφει τον προβληματισμό του για την επιχειρούμενη προσπάθεια αμαύρωσης της χριστιανικής παρουσίας ανά τους αιώνες. Προσωπική μας άποψη είναι πως δεν είναι τίποτα τυχαίο… Συμφωνούμε με τα σχόλια του ακροατή μας αλλά πραγματικά πλέον δεν μας παραξενεύει τίποτα από αυτές τις μεθοδεύσεις. Απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα του υπαρκτού συγκροτημένου σχεδίου που υπάρχει. Η επσιτολή έχει ως εξής:

Πριν λίγες ημέρες, εξετάζοντας το παιδί μου στο μάθημα της ιστορίας (Ε’ δημοτικού κεφάλαιο περί διατάγματος Μεδιολάνων σελ30), έπεσε το μάτι μου σε μία εικόνα στο τέλος του κεφαλαίου, η οποία είχε κάποιους με μούσια να κρατάνε δαυλούς και σφυριά και να σπάνε αγάλματα. Δίπλα στην εν λόγω εικόνα είχανε ένα απόσπασμα από την επιστολή ενός φιλοσόφου του Λιβάνιου προς τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο, στην οποία έγραφε ο φιλόσοφος ότι οι οπαδοί της νέας θρησκείας σπάνε τα ιερά αγάλματα.
Και διερωτώμαι εγώ ο απλός και ανυποψίαστος Έλλην και Χριστιανός Ορθόδοξος πολίτης: Το παιδί που βλέπει αυτή την εικόνα και διαβάζει δίπλα αυτό το κείμενο, δεν θα σχηματίσει μία άσχημη εικόνα για τους χριστιανούς; Θα βρεθεί άραγε κάποιος δάσκαλος να του εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους κάποιοι (σε καμία περίπτωση όλοι) χριστιανοί κατέφυγαν σε τέτοιου είδους πράξεις; Ποιος γονιός θα ασχοληθεί να βγάλει μέσα από το παιδί του τους βρωμόσπορους που του πετάνε στην ακαλλιέργητη μα γόνιμη ψυχή του; Και βεβαίως, τη στιγμή που οι περισσότεροι, δυστυχώς, δάσκαλοι μα και (αυτό είναι το τραγικότερο) γονείς, μιλούν διαρκώς και με μεγάλη παρρησία για τα … «εγκλήματα» των χριστιανών στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, όταν βλέπουν τέτοιες εικόνες σε σχολικό βιβλίο, δεν θα είναι τροφή και ευκαιρία για να μιλήσουν και να … ‘διαφωτίσουν’ με αυτές τις απόψεις τα παιδιά τους και τα παιδιά μας;
Ποιος θα τους εξηγήσει ότι: Εάν έρθω εγώ και πάρω τον πατέρα κάποιου και αφού δημόσια τον βασανίσω σκληρά και απάνθρωπα, τον θανατώσω και μετά κάνω το ίδιο με την μητέρα του και τυχόν αδέλφια του και παιδιά του, θα έχω την απαίτηση, όταν αυτός ο άνθρωπος ελευθερωθεί από τους βασανιστές του, να σεβαστεί την φωτογραφία μου στους δρόμους; Προσέξτε, δεν κάνουν κακό στους ίδιους τους ειδωλολάτρες (που αυτό επιβάλλει η ανθρώπινη εκδίκηση), μα στα είδωλα της ψεύτικης θρησκείας, τα οποία  έγιναν η αιτία να οδηγήσουν τους ειδωλολάτρες σε τέτοια εγκλήματα.
Μπορεί εμείς σήμερα να θαυμάζουμε την τέχνη και τον καλλιτέχνη βλέποντας το άγαλμα του Ερμή πχ, όμως εάν έρθουμε στη θέση αυτού που οι γονείς του ή τα αδέλφια του μαρτύρησαν σε δημόσια θέα και θανατώθηκαν απάνθρωπα και ατιμωτικά επειδή δεν προσκύνησαν το άγαλμα του Ερμή, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ. Και βεβαίως οι ελάχιστες παρεκτροπές από μέρους κάποιων λίγων χριστιανών, δεν επιβραβεύθηκαν ούτε και επικροτήθηκαν ποτέ από την Εκκλησία μας. Άλλωστε ακόμα και από τον ίδιο τον φιλόσοφο, δεν γίνεται λόγος για εγκλήματα κατά ειδωλολατρών.
Ανοίγουμε, λοιπόν, το στόμα μας και λέμε ή γράφουμε πράγματα που στον πιο επιεική χαρακτηρισμό τους είναι αερολογίες και μπουρδολογίες. Και στην τελική ανάλυση, όπως είπα και πιο πάνω, σπάνε τα αγάλματα, δεν σκοτώνουν τους ειδωλολάτρες βασανιστές. Σπάνε τα αγάλματα-είδωλα μιας ψεύτικης θρησκείας, που παραπλάνησε και οδήγησε έναν ολόκληρο λαό στην τήρηση κι επιβολή μιας σκληρής κι απάνθρωπης ειδωλολατρίας. Και ναι κάποιοι φέρθηκαν με μανία στα είδωλα-καλλιτεχνήματα, αφού είχαν όλους τους παραπάνω λόγους να το κάνουν.

Αδέλφια-γονείς προσέξτε και φυλάξτε τα παιδιά σας. Πείτε τους για τους παππούδες τους, που έζησαν και είδαν ιδίοις όμασι την Ελληνική ιστορία να γράφεται.
Αδέλφια-δάσκαλοι, σας εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας. Σας ικετεύουμε, ελάτε στα συγκαλά σας, γυρίστε στις ρίζες μας και μορφώστε τα παιδιά μας από τα αληθινά γράμματα της παράδοσης, της ιστορίας και της πίστης μας.
Ας κοιτάξουμε λίγο μεταξύ μας να δούμε τον αδελφό Ρωμιό στο πρόσωπο του άλλου. Επιτέλους, ας κατανοήσουμε ότι φτάσαμε εδώ επειδή ξεχάσαμε ότι είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι!

Μ.Α.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: