Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ύποπτη παρέμβαση από το Βατικανό για την επίλυση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης

Να που το Βατικανό, η επιχειρηματική «Αγία Έδρα», αποκαλύπτει το πραγματικό προσωπείο της. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε τον «πάπα να καταράσθε». Η εισήγησή τους για την κρίση είναι η δημιουργία ενός νέου υπερεθνικού φορέα… Η Νέα Τάξη στα άμεσα σχέδια του Παγκοσμιοποιημένου Δυτικού Χριστιανισμού…
Το Βατικανό αποφάσισε να πάρει επίσημα θέση για τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται μια νέα διεθνής αρχή, η οποία, κατά την κρίση που διέρχεται η διεθνής κοινότητα, να μπορεί να ρυθμίζει την ροή των χρηματιστικών συναλλαγών».

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ζητά επίσης «να ξεπεραστεί το σύστημα του Bretton Woods με την συμμετοχή των αναδυόμενων και υπό ανάπτυξη χωρών, έχοντας ως προοπτική τη δημιουργία μιας γενικότερης, δημόσιας αρχής, με παγκόσμιες αρμοδιότητες».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βατικανού αποσαφηνίζει ότι ο τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός είδους «κεντρικής διεθνούς τράπεζας» ώστε με τον τρόπο αυτό να μπορέσει να ανακαλυφθεί και πάλι «η βασική λογική της ειρήνης, του συντονισμού και διεθνούς ευημερίας που είχαν οδηγήσει στις συμφωνίες του Bretton Woods και να δοθούν απαντήσεις στις σημερινές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με το αναλυτικό κείμενο της Αγίας Έδρας «η διαδικασία αυτή πρέπει να οδηγήσει στην αξιοποίηση σε περιφερειακό επίπεδο, των θεσμών που ήδη υφίστανται όπως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Η γραπτή παρέμβαση την οποία παρουσίασαν ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Τούκσον και ο επίσκοπος Μάριο Τόσο, τάσσεται επίσης υπέρ της φορολόγησης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, εφόσον «θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για την προώθηση της παγκόσμιας και της βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης».

Σύμφωνα, τέλος, με το κείμενο που δημοσιοποίησε η Καθολική Εκκλησία, «η σημερινή χρηματιστική και οικονομική κρίση, είναι η καταστρεπτική συνέπεια ενός οικονομικού φιλελευθερισμού χωρίς όρια και κανόνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: