Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αποστολέας
Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης, Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ,
Προς
τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας 
Κάρολο Παπούλια
Η ΕΙΔΗΣΗ   
- Γεγονότα στην επίσημη παρέλαση στην Θεσσαλονίκη σήμερα 28/10/2011.
-Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ματαιώθηκε η παρέλαση.
-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε:
«Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», τόνισε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Έρχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη».
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
μήπως χάσατε την ψυχραιμία σας που είναι απαραίτητη για το υψηλό αξίωμα που καλείστε να υπηρετήσετε;;;
Αν είναι ακριβές το περιεχόμενο της είδησης, Σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.
Η πόλη Σας τιμά που Σας δέχεται, εσείς ανταποκρίνεστε υποθέτω στην τιμή που σας γίνεται εκτός αν άλλως νομίζετε.
Χαρακτηρίζετε ντροπή μια πράξη διαμαρτυρίας ενός λαού που δεν επιθυμεί πια να τον κυβερνά μια Κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός που αποδεδειγμένα και ομολογημένα τον εξαπάτησε, του υποσχέθηκε για να αποσπάσει την ψήφο του και έπραξε ακριβώς τα αντίθετα.
Προγραμματισμένα και μεθοδικά, δεν προσπάθησε καν να ανταποκριθεί στις πολιτικές υποχρεώσεις που ανέλαβε, αντιθέτως έκανε ότι μπορούσε για να παρουσιάσει διεθνώς την πατρίδα μας ως χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, με ψεύτικα και παραπλανητικά στατιστικά στοιχεία και παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων, ώστε να προκαλέσει κατάρρευση της εμπιστοσύνης των «αγορών» και την ανάγκη για προσφυγή σε «διεθνή βοήθεια» μέσω του ΔΝΤ.
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
αυτά είμαι βέβαιος ότι τα γνωρίζετε, καθώς επίσης το γεγονός ότι από τότε που αναλάβατε την θητεία σας, είχατε προειδοποιηθεί από την τότε Πρόεδρο της Βουλής κα Μπενάκη ότι επέρχεται εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας κατά την διάρκεια της θητείας Σας.
Σήμερα, εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας, βιώνουμε καθημερινά την πρωτοφανή υποβάθμιση όχι μόνο του βιοτικού επιπέδου αλλά και της Εθνικής περηφάνιας με Κυβερνητικές αποφάσεις που δεν νομιμοποιούνται αφού ασφαλώς θα συμφωνείτε ότι η Δημοκρατία επιβάλει όποιος ψηφίζεται, να νομιμοποιείτε να Κυβερνά για να εφαρμόσει το πρόγραμμά με το οποίο εκλέχθηκε και όχι «όπως νομίζει». Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα λοιπά κόμματα, άρα η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να δώσει νόμιμη Κυβέρνηση συναίνεσης, ενότητας ή όπως αλλιώς βαπτιστεί. Το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει είναι η παράταση της ζωής ενός διαλυμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος.
Αυτή λοιπόν την οργή νομίζω ότι εξέφρασαν οι πολίτες στην διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Ελλάδος και κάλεσαν τον θεσμικό φορέα της συνοχής του λαού, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, να αναλάβει την ευθύνη του και να δώσει πολιτική λύση αμέσως αντί να υπόσχεται βελτίωση των όρων ζωής σε αβέβαιο χρόνο με προγράμματα που μέχρι σήμερα απέτυχαν παταγωδώς στις προβλέψεις τους.
Αν σήμερα αντιληφθήκατε άμεσα την έκφραση ψυχής των πολιτών, έστω και ως ακραία για μερικούς πράξη, είναι ανάγκη να λάβετε άμεσα πολιτικά μέτρα επειδή αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.
Παλ. Φάληρο 28/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: