Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τα κόλπα του εκλογικού νόμου έφεραν με 1.579 ψήφους το συνωστισμό από τη Σμύρνη στη Βουλή των Ελλήνων


Οι εκλογές έγιναν… Ο Λαός μας μίλησε! Και μίλησε με αυστηρότητα και σκληρότητα! Κρίμα που οι αιώνιοι πολιτικοί δυνάστες του τόπου δεν το έχουν καταλάβει ακόμα και προσπαθούν με τερτίπια και τεχνιτά διλλήματα να οδηγήσουν το κόσμο στο φόβο και την απόγνωση για την ακυβερνησία. Το άλλο κρίμα είναι πως 3.472.650 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ΔΕΝ προσήλθαν στις κάλπες.

Αποχή ρεκόρ! Η μεγαλύτερη από κάθε άλλη προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Έτσι τιμώρησαν το σύστημα; Έτσι εξέφρασαν τη γνώμη τους; Χρησιμοποιώντας και πάλι τα επίσημα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών βλέπουμε το εξής: Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα πήραν 1.192.054 ψήφους η Ν.Δ. και 833.529 ψήφους το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σύνολο: 2.025.583 ψήφοι. Άρα με τα απλά μαθηματικά οι πολίτες που δεν προσήλθαν στις κάλπες ήταν 1.447.067 περισσότεροι από εκείνους που ψήφισαν μαζί τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο! Ας αναλογιστούμε ότι μαζί με τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ που ήρθε δεύτερος στις εκλογές (1.061.265 ψήφους) και πάλι οι πολίτες που ΔΕΝ ψήφισαν περισσεύουν! Απομένουν 385.802 που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις εκλογές… Κατά τι λιγότεροι (μόνο 314)+ από τους ψηφοφόρους του τελευταίου κόμματος που εισήλθε στη νέα Βουλή, της ΔΗΜ.ΑΡ (που έλαβε 386.116 ψήφους). Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα! Ας ασχοληθούμε μόνο με το τελευταίο αυτό κόμμα και μία συγκεκριμένη υποψήφιά του, που παρά την χαμηλή της δημοτικότητα εξελέγη βουλευτής…
Δυστυχώς ο εκλογικός νόμος είναι ΑΔΙΚΟΣ, όπως ήταν πάντοτε μέχρι τώρα. Μελετώντας τα επίσημα αποτελέσματα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Πειραιώς. Εκεί πολιτεύτηκε η κυρία περί ης ο λόγος… Επίσημα αποτελέσματα: ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ 23.594 ψήφοι (εκλέγει έναν βουλευτή). Ν.Δ. 20.515 ψήφοι (εκλέγει έναν βουλευτή). Ανεξάρτητοι Έλληνες 15.435 ψήφοι (εκλέγουν 1 βουλευτή). Χρυσή Αυγή 10.935 ψήφοι (εκλέγει 1 βουλευτή). Στην 5η θέση ήρθε το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 10.602 ψήφους που ΔΕΝ εκλέγει βουλευτή, 6ο το Κ.Κ.Ε. με 9.436 ψήφους που εκλέγει 1 βουλευτή και 7ο το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. με 7.534 ψήφους. Το παράδοξο;
Η κυρία Ρεπούση (του περίφημου βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού) έλαβε μόλις 1.579 ψήφους και είναι πλέον βουλευτής στη Βουλή των Ελλήνων!!! Με αυτό το ελάχιστο εκλογικό αποτέλεσμα, οι ψηφοφόροι του Πειραιά έδειξαν την ΜΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ τους στο πρόσωπο αυτό. Κι όμως ο νόμος και τα παιχνίδια του της χάρισαν την έδρα! Το κόμμα της τώρα συζητάει για να μετέχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας… Η κυρία αυτή είναι πλέον βουλευτής και σύμβουλος του Προέδρου του κόμματός της… Θαυμάστε τις απόψεις της στο βίντεο (δείτε το Link στη συνέχεια) και αναρωτηθείτε… θα την δούμε και σε υπουργική θέση άραγε;
Τα επόμενα 5 μικρότερα κόμματα που δεν εισήλθαν στη Βουλή, το κάθε ένα ξεχωριστά στην Α’ Πειραιώς έλαβε από τους πολίτες του Πειραιά περισσότερες ψήφους (το κάθε ένα από τα 5 ξεχωριστά!) από την κυρία των 1.579 ψήφων! Κι όμως αυτή η κυρία θα εκπροσωπεί τους Πειραιώτες (που ΔΕΝ την επέλεξαν) στη Βουλή! Και φυσικά όπως δηλώνει ΔΕΝ θα ορκιστεί!
Δημοκρατίας μεγαλείο! Δείτε και τις απόψεις της στο:
Ο Θεός να φυλάει από τέτοιους αντιπροσώπους του Λαού!

( τα επίσημα αποτελέσματα στο http://ekloges.ypes.gr/v2012a/public/index.html#{"cls":"level","params":{"level":"ep","id":40}} )

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ.
"οι αιώνιοι πολιτικοί δυνάστες του τόπου δεν το έχουν καταλάβει ακόμα και προσπαθούν με τερτίπια και τεχνητά διλλήματα να οδηγήσουν το κόσμο στο φόβο και την απόγνωση για την ακυβερνησία." ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ.ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

τι είναι αυτό που έχουμε πάθει έίπαμε να γλυτώσουμε από τη σκύλα και πέσσαμε στη χάρυβδη.
κι αν ξαναγίνουν εκλογές φοβάμαι το κοκκίνισμα , Ανατολικό μπλοκ θα καταντήσουμε.
Δεν πρέπει να πάμε ξανά σε κάλπες μ΄αυτό το χουντονόμο.
γιατί τι μας μένει? θα βγάλουν κανένα Καραμανλή στη ΝΔ για να μας δελεάσουν μια που τυνχάνει μεγαλύτερου σεβασμού από τους άλλους και με πρόφαση αντίσταση στο κοκκίνισμα να σπρώξουν τους ανίδεους στη ΝΔ.
Δεν καταλαβαίνουν ότι αν και έκανε πιο φιλοπατριωτικές επιλογές, τα πλαίσια δράσης του καθορίζονται από τα ίδια κέντρα. Λέσχη Μπιντεμπερ. φοβούμαι οτι πολλοί θα την πατήσουν. ιδίως γέροι που δεν έχουν πρόσβαση στη σύγχρονη πληροφόρηση.