Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ένα παράδειγμα για τις εκλογές και τον εκλογικό νόμο που ΟΛΟΙ πρέπει να διαβάσουμε

Οι εκλογές στη χώρα μας πλησιάζουν μέρα με την ημέρα! Ευχή όλων μας είναι να δοθεί μία σωστή διέξοδος για την Πατρίδα μας. Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να μας φωτίσει να επιλέξουμε το σωστό για τον τόπο και τις ψυχές μας. Στη συνέχεια θα αναρτήσουμε ένα ενδιαφέρον κείμενο που μας έστειλε ο ακροατής μας Παναγιώτης Π. και αναφέρει με παράδειγμα πως μπορεί να αποκτήσει αυτοδυναμία ένα κόμμα που δεν έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, λόγω του περίεργου εκλογικού (σαφέστατα αντιδημοκρατικού) νόμου που ισχύει στην  Πατρίδα μας.  Για όλους εκείνους που παρεξηγούν το ενδιαφέρον μας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θα ήθελα να υπενθυμίσω τα λόγια ενός σύγχρονου Αγίου Μάρτυρα της Εκκλησίας μας.

Διαβάστε το με προσοχή (το έχουμε πει από αέρος αρκετές φορές και το έχουμε αναρτήσει και ολόκληρο στο παρελθόν). Είναι από το βιβλίο της Ιεράς Μονής Παρακλήτου «Ένας ασυμβίβαστος Ιεράρχης - Ιερομάρτυς Ανδρόνικος Αρχιεπίσκοπος Πέρμ (1870-1918)». Κείμενο του ίδιου του Αγίου Ανδρονίκου. Ας το διαβάσουν προσεκτικά όλοι εκείνοι που αντιδρούν γιατί η Εκκλησία να ασχολείται με την πολιτική. Αμέσως μετά ακολουθεί το παράδειγμα με βάση τον εκλογικό νόμο. Όλοι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή: πρώτα στην Εκκλησία, με ενεργή συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία για να μας φωτίσει ο Θεός μας. Και μετά στις κάλπες να κάνουμε πρώτα το Σταυρό μας για να μην φέρει η επιλογή μας μεγαλύτερα δεινά στον τόπο.

Ο Άγιος έγραφε:

 «Κανείς ας μην ακούει τους λαοπλάνους, πού υποστηρίζουν ότι για τον χριστιανό είναι εντελώς αδιάφορο το πολιτικό σύστημα. Όχι! Εμείς οι χριστιανοί, όπως όλοι οι άνθρωποι, ζούμε σ’ αυτόν τον κόσμο, από τον όποιο δεν μπορούμε να φύγουμε παρά μόνο όταν το θελήσει ο Πλάστης μας. Δεν πρέπει, λοιπόν, ν αδιαφορούμε για την πολιτική κατάσταση, καθώς ένα καθεστώς ή ένα πολίτευμα ή μια κρατική εξουσία μπορεί είτε να διευκολύνει το έργο της σωτηρίας μας, είτε να το δυσχεραίνει, είτε ακόμα και να το εμποδίζει με θανάσιμους διωγμούς... Έτσι, έχουμε την υποχρέωση να εξετάσουμε το παλαιό πολιτικό σύστημα, πού υπάρχει ως τώρα, και το νέο, πού μας προτείνουν, για να διαπιστώσουμε ποιο από τα δύο συμβάλλει περισσότερο στην επίτευξη του προορισμού της ζωής μας. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα πρέπει να εξετάζει ο χριστιανός όλα τα εγκόσμια πράγματα, ένα από τα οποία είναι και το πολιτικό σύστημα...

Σ’ όλους είναι γνωστό, τόσο από άλλες χώρες παλαιότερα όσο και από τη δική μας τώρα, τί γίνεται κατά τις περιόδους των εκλογών: Θυσιάζονται τα πάντα -η πίστη, η πατρίδα, η οικογένεια- στον βωμό της νίκης ενός κόμματος, οποιουδήποτε κόμματος. […] Η προεκλογική κομματική προπαγάνδα καταντά πλήρης παράφορα, στην οποία παραδίνονται ολοκληρωτικά οι άνθρωποι, ξεχνώντας όλα τα άλλα. Και μετά τις εκλογές, όποιο κόμμα καταλάβει την εξουσία με μια ευκαιριακή πλειοψηφία, αυτό κυβερνά ανεξέλεγκτα το κράτος και διοικεί όλους τους πολίτες του, διακηρύσσοντας ότι είναι ο μοναδικός εκφραστής της θελήσεως του λάου. Άλλα ποιος μπορεί να το πιστέψει;... Μήπως υπήρχε και υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον λαό και την πατρίδα, όταν όλα συνδέονταν και συνδέονται με την πάλη και τη νίκη του κόμματος;»

Με σύνεση λοιπόν ας επιλέξουμε το κόμμα που θα υποστηρίξουμε. Ας δούμε τα προγράμματά τους για θέματα που σχετίζονται τόσο με την πραγματική σωτηρία της Ελλάδας, όσο και με την πίστη μας και την ελευθερία μας. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, μας κατέστρεψαν και οδήγησαν τη χώρα στο μαρασμό και το λαό σε απόγνωση. Αυτά τα κόμματα δεν πρέπει να είναι επιλογή μας! Και τα δύο αυτά κόμματα έχουν συμφωνήσει (ανάμεσα στα άλλα καταστροφικά) στην καθιέρωση της Κάρτας του Πολίτη για την πλήρη παρακολούθηση όλων μας, για την εξαφάνιση της ελευθερίας μας και την υποδούλωσή μας στα ξένα και σκοτεινά συμφέροντα… Το παράδειγμα που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό για όσα δεν πρέπει να κάνουμε. Το ακροατής μας επιλέγει το ένα από τα δύο κόμματα (αυτό που κατά τις δημοσκοπήσεις θα προηγηθεί). Μακάρι να μην αποκτήσουν τα δύο κόμματα αυτοδυναμία, γιατί αυτή θα είναι η πλήρης καταστροφή μας.


Ο Παναγιώτης Π. μας έγραψε: 

«Mελετώντας τον εκλογικό νόμο διαπίστωσα - και δυστυχώς αποδεικνύονται πως είναι έτσι- τα εξής:

Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε – κι εδώ είναι το ζήτημα - ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.

Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!) και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό;
Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό; Έχουμε και λέμε:

Από τους 1000 πολίτες τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Έχουμε λοιπόν: Χ = 240*100/1000 = 24%

Με μια λογική αποχή 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200), πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 800 λοιπόν πολίτες, τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/800 = 30% ! (Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙ το ΠΟΣΟΣΤΟ του πρώτου κόμματος)

Υπάρχουν όμως και τα άκυρα... Αν απ’ τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του;

Από τις 750 λοιπόν ψήφους, τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
τώρα έχουμε: Χ = 240*100/750 = 32% !

Κι αν απ’ τους 750 οι 60 ρίξουν λευκό, πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τις 690 ψήφους, τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/690 = 34,8% !! (ΔΕΙΤΕ πόσο ΑΝΕΒΗΚΕ το ποσοστό του πρώτου κόμματος)

Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε… Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.

Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% - και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.

Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε

Από τις 590 ψήφους κομμάτων που ξεπέρασαν το 3%, τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Πάμε πάλι: Χ = 240*100/590 = 40,7 % !! (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;;;)

Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι

Από τις 590 τελικές ψήφους, τη ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)
και έχουμε τελικά: Χ = 240*250/590 = 101 έδρες

Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες, η ΝΔ έχει τελικά 151 !

Αν θεωρείτε πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, βάλτε και τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ μαζί. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.

Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590; Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δυναμική 25% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες:

Σε όσες εκλογές έζησα, τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ούτε και ως ενδεχόμενο. Να πώς γίνεται:
Αν δεν υπήρχε το «δωράκι» των 50 εδρών και εάν οι έδρες μοιράζονταν και στα κόμματα κάτω του 3% η ΝΔ θα έπαιρνε:

Από τους 690 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)

Χ = 240*250/690 = 87 έδρες.
Ακόμη και με το δωράκι, θα είχε μόνο 87 + 50 = 137 έδρες...
Αυτά διαπίστωσα φίλοι μου και είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι:

Αν δεν επιθυμείτε με τίποτα μια κυβέρνηση ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και θέλετε να ψηφίσετε έναν συνδυασμό που κατά τη γνώμη σας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 3%, σκεφτείτε το καλά και πολύ.
Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε.

Έγραψα απλώς τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα νούμερα κι όπως πάντα… οι αριθμοί είναι αμείλικτοι…

Παναγιώτης Π.»

Αυτά μας έγραψε ο ακροατής μας και τον ευχαριστούμε θερμά. Οι ερωτήσεις από πολλούς από εσάς είναι να σας πω ποιο κόμμα να στηρίξουμε. Προσωπικά έχω επιλογή. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να καθοδηγήσω κανέναν, καταργώντας το αυτεξούσιο και την ελευθερία που είναι δώρο του Θεού. Δεν ανήκω (ούτε και ποτέ υπήρξα μέλος) σε κανένα κόμμα. Έχοντας κάνει την έρευνά μου ανακάλυψα την απόλυτη απάτη από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Φοβάμαι τους απλούς ανθρώπους της Εκκλησίας που έχουν παγιδευτεί και πιστεύουν πως το παραδοσιακό δεξιό κόμμα θα κάνει καλό στον τόπο. Εύχομαι ο Θεός να μας φωτίσει και να μας λυπηθεί. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους μας για το καλό της Πατρίδας μας, της Ελλάδας μας (που στην πλειονότητά της παραμένει ακόμα Ορθόδοξη και Χριστιανική)!!! Και θίγονται για αυτό οι προοδευτικούλιδες απάτριδες και άθρησκοι…

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την άλλη βέβαια, αν δεν βρεθεί κανένας να ψηφίσει ένα μικρό κόμμα, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να ξεπεράσει το 3%, έτσι δεν είναι; Κατά τη γνώμη μου, αν έχουμε βρει κάποιο μικρό κόμμα που μας εκφράζει έχουμε υποχρέωση να το ψηφίσουμε. Ας βάλουμε το σύστημα να δουλέψει για εμάς και να μη δουλεύουμε εμείς για το σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η [ΚΟΙΝΩΝΙΑ]

Ανώνυμος είπε...

Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" είναι το μοναδικό κόμμα ή παράταξη καλύτερα, που έχει αυθεντικό πατριωτισμό. Σέβεται τις αξίες, τα ήθη, τα ιερά και τα όσια.
Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" και έχουμε τη συνείδησή μας αναπαυμένη ότι πράξαμε το χρέος μας σαν Έλληνες και σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ είπε...

ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ <>(ΔΑΓΚΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ)ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΜΗ ΣΑΣ ΠΩ ΘΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ είπε...

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΕΓΡΑΦΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ... ΤΟΥ PC ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με την προσέγγιση των υπολογισμών της ανάρτησης, η οποία αποτρέπει την ψήφο προς τα κόμματα τα οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν συμπληρώνουν το 3% για να μπουν στην Βουλή.
Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο Σχόλιο και δηλώνω με την σειρά μου ότι προσανατολίζομαι στην ψήφο προς την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΘΕΣ. ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΣΝ ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΑ ΦΟΡΩΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ 30% ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΗΣ.ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ [ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ]ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει να με προσανατολισει κάποιος ποιά είναι τα κόμματα με ορθόδοξα χριστιανικά πιστεύω? Ευχαριστω

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

Αδέρφια μου διαβάστε το
"όταν κυριάρχησαν οι Πέρσες"

filologos-hermes.blogspot.com

Είναι τελικά λύση ο πολύκομμάτισμος;
Προβληματιζομαι

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ.WWW
Τουλάχιστον να τα έχουμε καλά με την συνείδησή μας. Μου έκνε εντύπωση ότι ενώ χαλάστηκαν στο δρόμο 50 εκατ. ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα των μεγάλων κομμάτων, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ανέλαβε τα δικά της εξοδα απο δικά της χρήματα.

Βενετία είπε...

Ρίξτε μια ματιά στο www.syndesmosee.gr . Σύνδεσμος εθνικής ενότητας. Άνθρωποι σοβαροί με αγάπη στην πατρίδα και την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Με έχουν εντυπωσιάσει. Συμφωνώ ότι πρέπει να ενισχύσουμε με την ψήφο μας τις υγιείς φωνές του τόπου μας πώς θα βγούμε διαφορετικά από το πολιτικό αδιέξοδο που βρισκόμαστε; Ας μην αρκεστούμε αυτή τη φορά στο <> αλλά ας ανακαλύψουμε το βέλτιστο. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Βασιλειος είπε...

Ανακάλυψα την "Κοινωνία" πριν 3 μέρες και το έχω πει σε φίλους και γνωστούς. Διαδοστε το γιατί ο κόσμος έχει άγνοια για αυτήν την παράταξη. Μπορεί να μπει στη βουλή δεν ξέρεις....

Ανώνυμος είπε...

Το site της πολιτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι: www.koinwnia.com

Πολύ αξιόλογη πρόταση!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα Λυκουρλο και Σοφία,ηθελα να σας πω την γνώμη μου σχετικα με τις εκλογές..Με στεναχωρησατε γιατι ειπατε οτι να προσεχουμε να μην ψηφισουμε ενα μικρο κομμα για να μην παει η ψήφος μας στα 2 μεγάλα κόμματα, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο να μην προτρέπουμε μικρα υγειή κόμματα όπως είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, θα πρεπει να ενωθούμε όλοι για να παρει πάνω απο 3% και να βγει στην Βουλή!!!Η δύναμη είναι στα χέρια μας!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό που τρέφω για την υπεύθυνη στάση σας (κ. Λυκούργο και κα. Σοφία), επιτρέψτε μου να εκφράσω τη διαφωνία μου με την υποστήριξη από μέρους σας της άποψης ότι δεν θα πρέπει να στηριχθούν παρατάξεις οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν δυναμικότητα άνω του 3%. Η ελεύθερη και κατά χριστιανική συνείδηση ψηφοφορία δεν πρέπει να εμποδίζεται από κανένα νομοθετικό τερτίπι ή συλλογισμούς ότι η ψήφος δεν θα πιάσει τόπο. Η αλλαγή δεν μπορεί να έρθει ποτέ με αυτή λογική.

Ανώνυμος είπε...

Λυκούργο και Σοφία καλημέρα,ήθελα να σας ρωτήσω με όλο το σεβασμό, γιάτι ακούω την εκπομή σας και με αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσθε..Σαν χριστιανοί δεν θα πρέπει να ψηφίσουμε χριστιανούς πολιτικούς;;;Μια πολύ καλή λύση είναι η παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!Επειδή αναφέρατε ότι αν ψηφίσουμε ενα μίκρο κόμμα, η ψήφος μας θα πάει στα δυο μεγάλα, άρα είπατε την γνώμη σας έμμεσα για το τι να ψηφίσουμε,επειδη μίλησες Λυκούργο ότι δεν θα αναφέρεις τι θα ψηφισεις γιατι τηρείς το αυτεξούσιο και ο καθένας να αποφασίσει μόνος του..Αρα αν έλεγες ότι ψηφίζω το τάδε κόμμα πάλι δεν υπάρχει το αυτεξούσιο και πάλι ο καθένας μπορει να ψηφίσει ότι θέλει!!Θα ήθελα να μάθω την γνώμη σας πάνω σε αυτό..ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ..

Ανώνυμος είπε...

προσωπικά καταλαβαίνω την στάση του κ.Λυκούργου και της κας Σοφίας, με βάση την ανάλυση του συγκεκριμένου άρθρου. Οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες.το τι μας περιμένει έτσι και βγουν αυτοί οι 2, και το ΛΑΟΣ βέβαια, γιατί και αυτοί ψήφισαν την προδοτική σύμβαση.
προσωπικά θα στηρίξω τους ανεξάρτητους Έλληνες, γιατί ΄στην Β Αθηνών έχει καλούς υποψηφίους.
έχει και τον γιατρό από την χαλκίδα που μήνυσε το πρωθυπουργό και τους 170 που ψήφισαν την προδοτική σύμβαση . ποιος τόλμησε να υψώσει το παράστημά του όπως αυτός και να πει τα πράγματα με το όνομά τους? χώρια ότι έχει και τα προσόντα να μας υποστηρίξει στα διεθνή δικαστήρια, γιατί μετα τις
εκλογές χρειάζεται αγώνας για να ελευθερωθούμε από το μνημόνιο.

και είναι κι άλλοι που υποστηρίζουν την πατρίδα και τα χριστιανικά ιδεώδη.
Μακάρι να έβαζαν υποψηφιότητα ιερείς, μακάρι να έβαζαν υποψηφιότητα ο Άγιος Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ και ο Άγιος Θεσσαλονίκης Άνθιμος να τους ψηφίζαμε .
Δεν ξέρω αν σε 1 κόμμα είναι όλοι
χριστιανοί π.χ. ο Παπαθεμελής ξέρω είναι ευσεβής χριστιανός. με τον παπαθεμελή όμως πήγε ο Καζάκης που δηλώνει άθεος.
και εκτός από τους κρυπτοαθέους υπάρχουν και οι κρυπτοχριστιανοί
που σέβονται τα χριστιανικά ιδεώδη
αλλά δεν τους φαίνεται.
Ο θεός να Βάλει το χέρι του να γίνει το καλύτερο για την πατρίδα.
ο υπάρχον εκλογικός νόμος είναι άδικος, και αν υπάρξει και νοθεία
που είναι πολύ πιθανό ειλικρινά δεν ξέρω που θα οδηγηθούμε.
Ο θεός να μας φωτίσει όλους.

Αλεξάνδρα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο Κ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΤΙΑΧΤΟ;;;;Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ;;;;;;ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ;;;;;;;ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;;;ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΥΜΕ;;ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟ;;;ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ..ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...ΣΤΟΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΛΟΙΠΟΝ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλείσαντα και θέλω να συμπληρώσω..Επειδή υπόθηκε ότι ο κ.Καμμένος έχει τα προσόντα να μας κυβερνήσει.. Αρα συνεχίζουμε να έχουμε τις ιδιες απόψεις ότι όποιος είναι μέσα στο σύστημα μόνο αυτοί μπορούν να μας κυβερνήσουν!!!Ξεχνάμε όμως ότι με την βοήθεια και την φώτιση του Θεού μια παράταξη όπως η ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα μας κυβερνήσει αξια και ηθικά!!!Κι αν δεν την γνωρίζετε καλά μπορείτε να την μάθετε..

Ανώνυμος είπε...

όταν είπα ότι έχει τα προσόντα να υπερασπιστεί τα δίκαια μας στα διεθνή δικαστήρια αναφερόμουν στο γιατρό τον Αντωνίου. έχει ξεκινήσει τεράστιο αγώνα δικαστικά και τα έχει βάλλει με όλο το σάπιο
κατεστημένο.
προσωπικά θα τον προτιμούσα για ηγέτη
όμως είναι στη β Αθηνών με τους
Ανεξάρτητους Έλληνες.
Αυτό με την ΚΟινωνία
όσες φορές μπήκα στο site τους, ούτε τα βίντεό τους τρέχουν ούτε
τα παράθυρά τους μπορώ να ανοίξω
δεν μπορώ να ψηφίσω στα τυφλά.
έπειτα εδώ που φτάσαμε χρειάζονται
Έλληνες με αρχές αλλά και ανδρεία και θάρρος
που να είναι έτοιμοι για μάχες προκειμένουν να μας ελευθερώσουν απο την κατοχή.
ακόμη και στον κλήρο λίγοι ξεχωρίζουν με τέτοια προσόντα.
διότι και η σιωπή είναι δειλία.

Ανώνυμος είπε...

το μόνο που μπορεσα να διαβάσω από την κοινωνία ήταν μια ανακοίνωση που παρότρινε τους ψηφοφόρους της Θεσσαλονικης να μην ψηφίσουν το 1 από τους 2 υποψηφίους διότι είχε ασχοληθεί με εναλλακτική Ιατρική, παρότι έκαμε δήλωση άρνησης μασωνίας κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ www.koinwnia.com (ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΜΕ CHROME,MOZILLA,ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΙΕ)
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ (ΑΛΗΘΕΙΑ;ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ;;;) ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

Τον Πάνο Καμμένο τον παρακολουθω τa 2 τελευταία χρόνια απο το facebook, τώρα ήρθε η ώρα για τον Πάνο Καμμένο τώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη πραγματικά απο εναν χριστιανό πατριώτη. Οι ανεξάρτητοι Ελλήνες υποστηρίζονται οικονομικά απο εθελοντές, και εγώ κατάθεσα στο λογαργιασμό τους 50 ευρώ. Και αν δείτε στα κανάλια και στο ραδιοφώνο δεν είχαν διαφημιστικά σποτάκια. Ακούω ραδιόφωνο απο το κινητό μου όλη μέρα οταν είμαι στο γραφείο. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ αυτή τη γνώμη έχω. μπορεί να υπήρξε στη βουλή με την ΝΔ.,όμως εδώ και 2 χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί, και φωνάζει για την συνωμοσία που διαπράτεται κατά της Ελλάδας με τα CDS από τους τραπεζίτες και τα πληρωμένα τσιράκια τους στην κυβέρνηση. υπάρχουν στο διαδίκτυο ομιλίες και συνεντεύξεις του Καμμένου παλαιότερες που το αποδεικνύουν.
ο Καμμένος ούτε μνημόνια ψήφισε αλλά ούτε και την ΣΕΝΚΕΝ.
Καταδικάζει δημόσια τη Μασσωνία και τις Στοές καθώς και την Λέσχη
Μπίντεμπεργκ.
ο κόσμος τον παρότρεινε να κάνει κάτι, γιατί έλεγε αλήθειες.
έτσι δημιουργήθηκε το κόμμα , ξεκινώντας από την Βάση.
χορηγός είναι ο λαός.
τώρα βέβαια όποιος καεί στη φωτιά, φυσά και το γιούρτι.
έχουμε όλοι γίνει καχύποπτοι, δικαιολογημένα.
εγω, εκείνο που βλέπω είναι ότι τον Καμένο τον κυνηγάνε πολύ.
τα κανάλια , οι δημοσιογράφοι,
παραποιούν τα λεγόμενά του, χώρια την λάσπη που πέταξε ο Ελεύθερος τύπος, χρησιμοποιώντας πλαστό έγγραφο, αλλά και δημοσιογράφο φάντασμα.
Αν ήταν του Συστήματος, θα έτρωγε τέτοιο κυνήγι?