Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το υπουργείο πολιτισμού παρέδωσε Ιερό Ναό στο Τεκτονικό Ίδρυμα για πραγματοποίηση συναυλίας!

Μας στείλατε το παρακάτω κείμενο του Μαν. Μηλιαράκη από την εφημερίδα Χριστιανική.


Με άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και εν αγνοία της οικείας Μητροπόλεως παραχωρήθηκε ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου (Κάστρου) Κερκύρας για να πραγματοποιηθεί συναυλία υπό την αιγίδα του Τεκτονικού Ιδρύματος και με παρουσία και ομιλία του «Ενδοξ. Μεγάλου Διδασκάλου»! Η συναυλία εδόθη από τη Φιλαρμονική Ένωση Κερκύρας, στις 11 Μαρτίου 2012, στις 7.30 το βράδυ.

O ιστορικός ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου - Κάστρου, υπάγεται στην Αρχαιολογική Εταιρία του Υπουργείου Πολιτισμού και η Ι. Μητρόπολη Κερκύρας δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τη χρήση - λειτουργία του ναού……..

Μέσα στον ορθόδοξο Ι. Ναό ο «Μέγας Διδάσκαλος» της Στοάς εκφώνησε προπαγανδιστικό, υπέρ του Τεκτονισμού, λόγο παρουσιάζοντας μάλιστα ως τέκτονες τους πιο επιφανείς Έλληνες, οι οποίοι όμως δεν είναι σε θέση να μιλήσουν από τον τάφο τους.

Ως επιφανής τέκτονας παρουσιάστηκε από τον ομιλητή και ο πρώτος κυβερνήτης του νεοελληνικού κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, ενώ είναι γνωστό ότι ήταν σφόδρα πολέμιος της Μασονίας.

Με την ειδική δε εγκύκλιο 4286/26 Αυγούστου 1831 δημοσιευμένη στην εφημερίδα της Κυβέρνησης διατάσσει την αποβολή από το σώμα των Δημοσίων υπαλλήλων, όσων είναι μέλη της «μυστικής εταιρείας (Μασονίας) ή οιασδήποτε άλλης μυστικής εταιρείας»! Αξίζει πάντως να κρατήσουμε από την εν λόγω ομιλία την ομολογία:

O Τεκτονισμός πιστεύει ακλόνητα στην ύπαρξη του Θεού, αλλά δεν προβάλλει συγκεκριμένο Θεό, γιατί ο Θεός είναι υπεράνω του λογικού, η δε προσέγγισή του, προϋποθέτει υπέρβαση και θρησκευτική πίστη εκάστου ατόμου, στις οποίες δεν παρεμβαίνει ο Τεκτονισμός. O Θεός είναι υπερνοητός, άρρητος και μοναδικός στο σύμπαν, είναι ο Πλάστης και Δημιουργός του Παντός. Για το λόγο αυτό ο Τεκτονισμός τον αποκαλεί απρόσωπα, μεγάλο Αρχιτέκτονα του σύμπαντος, προκειμένου, απλά να μπορούν να συνεννούνται όλοι οι Τέκτονες μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το επί μέρους θρήσκευμά τους και να αποφεύγονται συζητήσεις και προστριβές που απορρέουν από την πίστη του καθενός σε θρησκευτικό δόγμα. Από την ομολογία αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Τεκτονισμός δε δέχεται τον Ιησού Χριστό ως το μόνο αληθινό Θεό που ενανθρωπίστηκε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε.

O «Θεός» Μ.Α.Τ.Σ. του Τεκτονισμού είναι ο θεός της θεοσοφίας, του θρησκευτικού συγκρητισμού που οδηγεί στο σκότος του Εωσφόρου.


Σκάνδαλο, είναι τέλος, ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠ.ΠO. δε θεώρησε, για ένα τόσο λεπτό θέμα, να ενημερώσει απλώς την Ι. Μητρόπολη Κερκύρας!
Έτσι ο οικείος ιεράρχης κ. Νεκτάριος δεν αντέδρασε, αφού δε γνώριζε το γεγονός. Το θέμα δεν είναι νομικό - ιδιοκτησιακό, αλλά καθαρά πνευματικό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ - ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ. ΔΙΑ ΠΑΝ ΔΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΙ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ.

Β' ΘΕΜΑ: ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10-05-2012 ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ".ΕΠΙΣΗΣ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΝΕΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς και η συναυλία του κ.Νταλάρα στον Αγιο Παντελεήμονα, με όλο το σεβασμό, αποτελεί κακό προηγούμενο.
εκτός του ότι δεν είχε νόημα, προσωπικά μου φαίνεται σαν ιεροσυλία.