Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Σχέδιο προτάσεων για μια εθνική στρατηγική

Λάβαμε το παρακάτω ενδιαφέρον κείμενο του Αναπ, Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γεωργίου Παύλου που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το αναρτούμε αυτούσιο:


Ορθός λόγος, δημοκρατία, ελληνικό και ευρωπαϊκό συμφέρον

Ξάνθη, 4 Μαΐου 2012
Γεώργιος Π. Παύλος
Αναπλ. Καθηγητής Δ.Π.Θ.
www.gpavlos.gr - info@gpavlos.gr

Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει ή να κλέψει μόνιμα μια πατρίδα από τον λαό της ή να καταργήσει ένα λαό από την πατρίδα του, αν ο ίδιος ο λαός δεν το αποφασίσει και δεν το αποδεχθεί.

Σήμερα οι Έλληνες πολίτες και ο ελληνικός λαός αγνοούν εν γένει ότι οι κύριοι Παπανδρέου, Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς (και όχι μόνον αυτοί), μαζί με κάποιους αφελληνισμένους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι οι εκπρόσωποι στην Ελλάδα της καλοσχεδιασμένης κλοπής της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από τα διεθνή τραπεζικά και χρηματοοικονομικά καρτέλ και της επανόδου της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινωνίας σε ένα νεο-φεουδαρχικό, μεσαιωνικό, αυταρχικό και μισάνθρωπο σύστημα κυβέρνησης λαών και κοινωνιών. Στις πλάτες δε του ελληνικού λαού γίνεται το βάπτισμα του πυρός της επιχειρούμενης νέας τάξης εναντίον της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των λαών, αφού τα ΜΜΕ και τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αξιοποιούν το περίφημο μοντέλο του «ζαλισμένου κοπαδιού», όπως αυτό αναλύεται από τον Αμερικανό καθηγητή Νόαμ Τσόμσκυ (Νέα Τάξη – Μυστικά και ψέμματα, Εκδ. Λιβάνη).

Όποιος Έλληνας, χριστιανός, μουσουλμάνος, δεξιός, αριστερός ή ό,τι άλλο τον χαρακτηρίζει, δεν ανατριχιάζει διαβάζοντας το κείμενο της Νέας Δανειακής Σύμβασης, το οποίο συνοψίζεται πολύ εύστοχα με το άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα: «Η λίστα με τα επώδυνα μέτρα του Ιουνίου» (1/5/2012), τότε αυτός δεν αξίζει ούτε να λέγεται Έλληνας, ούτε να ζει στην Ελλάδα, αλλά ούτε και μπορεί να λογίζεται ως νοήμων άνθρωπος, παρά μόνον υβριστής κάθε έννοιας δημοκρατίας, ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εθνικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας. Με το άρθρο αυτό έρχεται στο φως συνοπτικά η λίστα εκφοβισμού των Ελλήνων που περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με το Νέο Μνημόνιο. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «
Προσφορά περιουσιακών στοιχείων για πώληση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012». Δηλαδή, ολόκληρη η Ελλάδα στο σφυρί.

Ναι, Έλληνες του 21ου αιώνα, ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς της Ν.Δ., σκοπεύουν να πουλήσουν ελληνική θάλασσα, ξηρά, αέρα, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, παραλίες, να πουλήσουν δηλαδή την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ναι, Έλληνες του 21ου αιώνα, οι κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς και - δυστυχώς - συμφωνεί και ο κ. Καραμανλής, πωλούν την Ελλάδα σαν να είναι δικό τους οικόπεδο και κτήμα. Αυτή την Ελλάδα που τη σεβάστηκαν ακόμα και οι Οθωμανοί Τούρκοι και για την οποία έδωσαν το αίμα τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, επώνυμοι ή ανώνυμοι, σήμερα οι ανωτέρω κύριοι την πουλούν με τη δική σας ανοχή!

Γι’ αυτό, ελληνικέ λαέ, σου ζητούν να τους ψηφίσεις στις 6 Μαΐου. Για να νομιμοποιήσουν μία εγκληματική πράξη που κανένας πολιτικός άνδρας ή ηγέτης, Αμερικανός, Γερμανός, Γάλλος, Άγγλος, Τούρκος ή όποιος άλλος, θα τολμούσε ή θα διεννοείτο ποτέ να πράξει εναντίον της δικής του πατρίδας. Όμως, αυτό το τόλμησαν οι ανωτέρω και πολλοί άλλοι που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της χώρας.

Εάν είναι να εφαρμόσουμε ένα μνημόνιο, τότε εφαρμόζουμε ένα μνημόνιο υπέρ της Ελλάδας κι όχι εναντίον της. Καλούμε, δηλαδή, άλλες χώρες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, ελληνικές ή ξένες, να νοικιάσουν και να αξιοποιήσουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, διαφυλάσσοντας συγχρόνως την εθνική μας ανεξαρτησία, αυτοτέλεια και αξιοπρέπεια. Μπορούν Έλληνες, Αμερικανοί, Ρώσοι, Καναδοί, Κινέζοι, Ευρωπαίοι, Άραβες, Ισραηλινοί, ή όποιοι άλλοι να νοικιάσουν και να αξιοποιήσουν ελληνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές με τρόπο που σαφώς θα συμφέρει, θα
ωφελεί και δεν θα βλάπτει την Ελληνική Δημοκρατία, το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό και δεν θα θρυμματίζει την εθνική μας ανεξαρτησία.

Επειδή λοιπόν, όλοι λένε και δέχονται πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχει αδιέξοδο, και αυτό είναι αληθές όταν μία κοινωνία αξιοποιήσει και αφαρμόσει τον
ορθό λόγο υποβασταζόμενο από την πολιτική αρετή, το πολιτικό θάρρος και το πολιτικό ήθος, επιχειρούμε ακολούθως να διατυπώσουμε ένα ενδεικτικό σχέδιο προτάσεων που αυτή τη στιγμή ο ορθός λόγος και το ανιδιοτελές πνεύμα υπαγορεύει στα κόμματα, τους πολιτικούς άνδρες και τους Έλληνες πολίτες:

1. Απόφαση περί του ότι η ελληνική δημόσια περιουσία δεν εκποιείται και δεν πωλείται, παρά μόνο αξιοποιείται με ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο το απαλλάσσουμε από το κομματικό μίασμα, το εξυγιαίνουμε και το εξελίσσουμε μέσω σύγχρονης τεχνογνωσίας.

2. Κατάργηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. και άρνηση κάθε μορφής εκποίησης της δημόσιας περιουσίας προς τους δανειστές, αντίθετα προς ό,τι έχει αποφασίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου – Βενιζέλου - Σαμαρά.

3. Παραμονή στην Ευρωζώνη και αγώνας εντός αυτής, αξιοποιώντας όλα τα νομικά, διοικητικά και λοιπά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλες τις δυνατότητες του Διεθνούς Δικαίου, π.χ. διεθνές κεκτημένο περί του επαχθούς χρέους, και λοιπές προσφερόμενες δυνατότητες.

4. Αναγνώριση του πραγματικού και μη τοκογλυφικού χρέους και πάγωμα για 5 χρόνια κάθε εκταμίευσης προς τους δανειστές μας, προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

5. Απόφαση για άμεση εφαρμογή νόμου για το πόθεν έσχες κάθε έλληνα πολίτη. Όποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει ως νόμιμα τα περιουσιακά του στοιχεία ή τις καταθέσεις του σε ελληνικές ή ξένες τράπεζες, να υποχρεούται άμεσα να επιστρέψει τον κλεμμένο και καταχρασμένο δημόσιο πλούτο.

6. Θέσπιση ορίου μισθών που διασφαλίζουν το ελάχιστο επιτρεπτό όριο διαβίωσης κάθε ελληνικής οικογένειας και εξασφάλιση της καθημερινής διαβίωσης των ανέργων.

7. Άμεση απαίτηση γερμανικής αποζημίωσης προς την Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με Γερμανούς και Γάλλους οικονομολόγους και άλλους, ανέρχεται στα 500 δις ευρώ.

8. Δια νόμου υποχρέωση των ελληνικών τραπεζών να δανειοδοτούν τους αξιόπιστους έλληνες επιχειρηματίες. Επιχορήγηση κάθε Έλληνα επιχειρηματία, ιδίως του μικρομεσαίου, με βάση τις θέσεις εργασίας που προσφέρει στην ελληνική αγορά.

9. Κατάργηση του «Καλλικράτη» και διατήρηση της εθνικής ενότητας με παράλληλη δημιουργική αποκέντρωση.

10. Επιβολή υψηλής φορολογίας στον στατικό, λιμνάζοντα και μη επενδυόμενο πλούτο.

11. Θέσπιση φορολογικών απαλλαγών στον επιχειρηματικό πλούτο αναλόγως των δημιουργούμενων από αυτόν θέσεων εργασίας.

12. Σύναψη δανείων με τόκο 1-2% με χώρες όπως: Νορβηγία, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, αραβικές χώρες αλλά και Ρωσία ή Αμερική (Καναδά, ΗΠΑ), των οποίων η αποπληρωμή θα γίνει μέσω αντίστοιχων ενοικιάσεων ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών στις χώρες – δανειστές.

13. Έκδοση και πώληση ελληνικού ομολόγου σε Έλληνες της Ελλάδος και του εξωτερικού (εσωτερικός δανεισμός).

14. Άμεση ευαισθητοποίηση κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου σε κάθε χώρα, στην Αμερική, την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Ασία, τον αραβικό κόσμο και όπου αλλού, υπέρ των ελληνικών δικαίων.

15. Αξιοποίηση σύνολου του ελληνικού πολιτισμού (π.χ. πολιτιστικός τουρισμός, αποδοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημιουργία διεθνών επιστημονικών και ερευνητικών κέντρων).

16. Μαζική πώληση μετοχών δημόσιων πλουτοπαραγωγικών φορέων σε εργαζόμενους και άλλους Έλληνες πολίτες. Ομοίως, πώληση ελληνικών μετοχών σε αλλοδαπούς φιλέλληνες.

17. Καταγγελία στον ελληνικό λαό των Ελλήνων μεγαλοκεφαλαιούχων, οι οποίοι έχουν συμπράξει με το διεθνές τραπεζικό και χρηματοοικονομικό καρτέλ για την εκποίηση της Ελλάδας.
18. Κατάρτιση σχεδίου διαφανούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, μεταξύ της Ελληνικής Πολιτείας και του υγιούς ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου (Επιμελητήρια, Σύνδεσμοι Βιομηχάνων, Ενώσεις Ελλήνων Εφοπλιστών) που πραγματικά αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδας και δεν επιδιώκουν την κερδοσκοπία εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού.

19. Δημιουργία ενός ελληνικού, υπερκομματικού ελεγκτικού αξιολογικού παρατηρητηρίου και συμβουλευτικής δεξαμενής σκέψης (think-tank), απαρτιζόμενων από διεθνώς αναγνωρισμένους έλληνες και ευρωπαίους επιστήμονες και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

20. Δημιουργία ενός διαφανούς εθνικού ταμείου ανάπτυξης και στήριξης της Ελλάδας, διοικούμενου από διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ελλαδικό και ομογενειακό χώρο.

Οι θέσεις αυτές αποτελούν ενδεικτικούς άξονες δράσεων και ενεργειών που προτείνονται για περαιτέρω επιστημονική επεξεργασία και επέκταση από μία υπερκομματική επιστημονική επιτροπή.

Η εφαρμογή ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου που αξιοποιεί τις ανωτέρω προτάσεις μπορεί και πρέπει να γίνει :

α) Από μία πλειοψηφική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, εάν βέβαια οι κ. κ. Βενιζέλος και Σαμαράς μπορέσουν έστω και την τελευταία στιγμή να μετανοήσουν για το κακό που συσσώρευσαν τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι και τα κόμματά τους στις πλάτες του ελληνικού λαού (αυτό φαίνεται μάλλον απίθανο!),

β) Από μία διακομματική κυβέρνηση που θα υποστηρίξει τα ελληνικά δίκαια και θα επιδιώξει την ανατροπή του Μνημονίου, αφού συμφωνήσουν σε αυτό οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις που έχουν απορρίψει τον δρόμο του εθνικού θανάτου που επιβλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να κινηθούν και όσοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν παγιδευτεί μέχρι σήμερα σε μία λογική εθνικής αυτοκτονίας,

γ) Από ένα νέο πανελλήνιο πολιτικό κίνημα που θα πρέπει να προκύψει από τους ενήμερους και ευαίσθητους έλληνες πολίτες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όποιους άλλους. (Αυτό μάλλον θα γίνει σε βάθος χρόνου, εάν το εθνικό κακό που εγκαινίασαν οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπαδήμος δεν αναιρεθεί και ολοκληρωθεί εντέλει η εθνική, κοινωνική και οικονομική δολοφονία της Ελλάδας, κάτι που δυστυχώς αδυνατούν ακόμη και να υποπτευθούν ή να διαισθανθούν πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι).

Τέλος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης
Μαΐου, όλες οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις που αρνούνται την επαχθέστατη Νέα Δανειακή Σύμβαση των κ.κ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά και όσων άλλων Ελλήνων πολιτικών την σχεδίασαν ή την αποδέχθηκαν, θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια κοινή διακήρυξη προς την ευρωπαϊκή Κοινότητα αλλά και προς κάθε διεθνή Οργανισμό, με την οποία θα καταδικάζουν και θα ακυρώνουν το παρόν Μνημόνιο ως προελθόν από εκβιαστική, παραπλανητική, τρομοκρατική συμπεριφορά μιας κατ’ ουσίαν μειοψηφικής κυβέρνησης.

Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες μέσω κάθε μορφής νομικών οργάνων και ενώσεων. Διότι ως Έλληνες, σε όποιο κόμμα και εάν προσβλέπουμε, πρέπει με κάθε τρόπο να αρνηθούμε την πρωτοφανή και αυθάδη εκποίηση της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αφήσουμε κάθε ιδεολογική προκατάληψη, κομμουνιστική, φιλελεύθερη, ή όποια άλλη, αλλά και κάθε κοινωνική διαφοροποίηση, εργάτες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, ή όποιοι άλλοι, και να ενωθούμε σε ένα σώμα. Τότε θα είμαστε ανίκητοι και θα σώσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και τιμή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ