Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

3 ακόμα φωτογραφίες από το Κονγκό

Τρεις ακόμα φωτογραφίες από το Κονγκό που μας έστειλε η Σοφία. Είναι από το πρόσφατο ταξί της στο Κονγκό, ηχογραφημένο υλικό από το οποίο ακούμε κατά τις πρωινές μας εκπομπές.



Στις δυο πρώτες φωτογραφίες βλέπουμε φτωχά παιδιά των εργατών που δουλεύουν στην φάρμα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κολουέζι του Κονγκό. Βρισκόμαστε στην περιοχή Τσαμπούλα. Τα βρώμικα αντικείμενα που βρήκε στα σκουπίδια και φυλάει με ευλάβεια η μικρή μέσα στο κομμένο μπετόνι είναι παιδικά παιχνίδια...
Όσο διάστημα μέσα στην ημέρα οι γονείς εργάζονται, τα παιδιά θα παιζουν στη φάρμα ανάμεσα στα ζώα και τις φτωχικές καλλιέργειες.
Η τρίτη φωτογραφία είναι στην περιοχή κοντά στο Λικάσι που έγινε το αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όταν σκοτώθηκε ο μακαριστός πατήρ Κοσμάς Γρηγοριάτης. Βρισκόμαστε στο χωριό Μπάμπα Κοσμάς το οποίο χτίστηκε με Εκκλησία και σχολείο προς τιμή του.
Πίσω από το απέριττο προσκυνητάρι, στέκουν ο ιθαγενής Μωυσής που διασώθηκε από το ατύχημα ενώ επέβαινε στο τζιπ του πατρός Κοσμά. Δίπλα του, στα δεξιά ο Πατήρ Σεραφείμ και εν συνεχεία ο κατά σάρκα αδελφός του πατρός Κοσμά, ο Αλέξανδρος Ασλανίδης με τον γυιό του Κωνσταντίνο. Μαζί τους και ο εφημέριος του Ιερού Ναού του χωριού, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πατήρ Κωνσταντίνος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: