Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μερικές ακόμα φωτογραφίες από το Κονγκό

Η Σοφία Χατζή βρέθηκε τον Οκτώβριο που μας πέρασε στην μακρινή χώρα του Κονγκό. Επισκέφθηκε το ιεραποστολικό κλιμάκιο στο Κολουέζι, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη της επίσκεψη. Στις πρωινές εκπομπές ακούμε πολλά και συγκινητικά από αυτά που μας μεταφέρει, αλλά και από τις συζητήσεις που έκανε εκεί. Σήμερα αναρτούμε μερικές ακόμα φωτογραφίες που μας έστειλε η Σοφία...

Φωτογραφία από τον ραδιοφωνικό σταθμό «η φωνή της Ορθοδοξίας» με τον διευθυντή του, Πατέρα Θεόφιλο, μέσα στο χώρο της Ιεραποστολής στο κλιμάκιο του Κολουέζι στο Κονγκό.

 Φωτογραφία από την πρώτη Θεία λειτουργεία στ0ν Ιερό ναό Αγ. Νικολάου στο Κολουέζι. Εισέρχεται ο Μακ. Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος.  Συνοδεύεται από τον διευθυντή της Πατριαρχικής Σχολής της Αλεξάνδρειας, π. Νάρκισσο. Δεξιά φαίνεται η μοναχή Θέκλα από τον μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου στο Κολουέζι.
 
Οι Ιερείς προσφέρουν ένα τράγο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρο, δώρο αγάπης στον Πατέρα της Ορθοδοξίας.

Ο Μακ. Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος τελεί τον Αγιασμό στο μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων, το πρώτο ανδρικό μοναστήρι στην περιοχή Κατάγκα.
 
Μαθητές του σχολείου «Φως Χριστού» και άλλα φτωχά παιδιά απ' το Σιτέ με την λευκή..μουζούνγκου από την Πειραϊκή Εκκλησία, μπροστά από τα γραφεία της ιεραποστολής.

Τρισάγιο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον τόπο του δυστυχήματος, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο μακαριστός π. Κοσμάς Γρηγοριάτης. Εκεί χτίστηκε Εκκλησία , σχολείο και δημιουργείται ένα μικρό χωριό με το όνομα Μπάμπα Κοσμάς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: