Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τα ανδρείκελα και οι ψυχάρες

Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Αποστόλου, που μαζί με τις ευχές του για το νέο χρόνο μας έστειλε και το παρακάτω άρθρο του:
 
            Το 2012 έδυσε και μόλις ανέτειλε το 2013 με τους χειρότερους οιωνούς. Η πατρίδα μας έχει γυρίσει 72 χρόνια πίσω, η χώρα μας ήδη βρίσκεται σε “εμπόλεμη κατάσταση” και ο λαός μας εξαθλιώνεται. Βιώνουμε κατοχικές ημέρες και νύχτες που οι περισσότεροι των Ελλήνων τις γνώρισαν από αφηγήσεις παλαιότερων ή από ντοκιμαντέρ εποχής. Δράστες της αναβίωσης αυτών των τραγικών στιγμών του Έθνους, όλες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Αυτές οι κυβερνήσεις που μέχρι το 2009, σχεδίασαν την υποδούλωση της πατρίδας μας στη νέα τάξη πραγμάτων και στην παγκοσμιοποίηση και ακολούθως, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, υλοποιούν αυτό το πολύχρονο εφιαλτικό σχέδιο. Έτσι, παρ΄ότι η πατρίδα μας «άντεξε» δυο παγκόσμιους πολέμους, σήμερα υποδουλώνεται σε περίοδο «ειρήνης», μέσω της κατασκευασμένης οικονομικής κρίσεως, στη ναζιστική επεκτατική πολιτική των Γερμανών.           

            Σ΄ αυτή την πατρίδα περίσσευαν οι πολιτικοί Εφιάλτες, τα μικρόψυχα, δειλά, ανεπαρκή και εν πολλοίς δωσίλογα ανθρωπάκια, τα οποία παραγνώριζαν το διαπιστωμένο ιστορικά, πως μεγάλες οικονομικές κρίσεις δηλαδή, οδηγούν το Έθνος σε απώλεια κυριαρχικών εδαφών. Και αυτό στις ημέρες μας φαίνεται δυνατό περισσότερο από ποτέ, από τη στιγμή που η Ελλάδα «άνοιξε» την όρεξη των γειτόνων μας, οι οποίοι ορέγονται κομμάτια της χώρας μας, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική μας αδυναμία η οποία εξασθενεί την άμυνά μας. Γιατί ως γνωστόν, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!

            Άλλωστε, πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός της πώλησης του 50% της Μαρίνας Φλοίσβου, το Δεκέμβριο στον τουρκικό όμιλο Dogus μετά την υπογραφή συμφωνίας με τη Lamda Development, του Ομίλου Λάτση, όπου προβλέπεται η ίδρυση κοινής εταιρίας στην οποία κάθε όμιλος θα συμμετέχει με 50%. Έτσι, λοιπόν, οι μετοχές που κατείχε μέχρι χθες ο Όμιλος Λάτση στη Flisvos Marina Holdings SA θα δοθούν στην νέα εταιρία. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο υλοποιούνται οι μακρόπνοοι στόχοι του Ερντογάν για διείσδυση της τούρκικης επιχειρηματικότητας στον Ελλαδικό χώρο. Και γι΄ αυτόν το λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός «ξεσαλώνει» και λίγες ημέρες μετά δηλώνει στους τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μετά την «ύποπτη» αναβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's: «…η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την αξιολόγησή της κατά έξι μονάδες ενώ απέναντι στην Τουρκία λειτουργούν με το σταγονόμετρο, από τη στιγμή που η Ελλάδα πουλά τα νησιά της».

            Βέβαια, οι λεονταρισμοί του Υπουργού Εξωτερικών της πατρίδας μας, στις δηλώσεις του Ερντογάν, δεν πείθουν κανένα και καταρρίπτονται στη γέννησή τους, από τη στιγμή που λίγες ημέρες πριν, αιφνιδιάστηκε απόλυτα, όταν η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αναγνώρισε το κράτος των Σκοπίων, με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας", με τη λιτή αλλά πολύ ουσιαστική δήλωση του υπουργείου τους των Εξωτερικών: «Η Ουγγαρία αναγνωρίζει εφεξής την ΠΓΔΜ, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας στις διμερείς σχέσεις με την χώρα αυτή των Βαλκανίων». Η αναγνώριση αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική για την Ελλάδα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ουγγαρία είναι μέλος της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ. Γι΄ αυτό, στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να αναφέρω την επισήμανση του ισότοπου News Bomb.gr για το συγκεκριμένο θέμα: «…η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε απόλυτα την κυβέρνηση Σαμαρά που πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Ο κ. Σαμαράς, που έριξε μια κυβέρνηση για το όνομα Μακεδονία (υποτίθεται...) βλέπει μία χώρα-μέλος της ΕΕ να αναγνωρίζει το Κράτος των Σκοπίων με το όνομα ''Δημοκρατία της Μακεδονίας'' και να δημιουργείται έτσι προηγούμενο. Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό οι Γερμανοί θέλουν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, παρακάμπτοντας την ενδιάμεση συμφωνία που έθετε σαν όρο ότι θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί πριν το θέμα της ονομασίας. Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν αυτό το ενδεχόμενο ως εκβιασμό προς την ελληνική πλευρά για να ψηφιστούν τα μέτρα, που συνοδεύουν το τρίτο μνημόνιο από την Ελληνική Βουλή…».

Όλων των παραπάνω, είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σάλι Μπερίσα, σε ομιλία του στον Αυλώνα με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας του: «…οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα…». Έτσι, ενώ το Υπουργείο μας των Εξωτερικών κοιμάται, από πλευράς Αλβανίας κορυφώνεται η προπαγάνδα περί Τσαμουριάς και οι Αλβανόφωνοι στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι οργανωμένοι, προπαγανδίζουν τα περί Τσαμουριάς και καταγγέλλουν την Ελλάδα για γενοκτονία του πληθυσμού τους. Ναι, μιλούν αυτοί που την όποια οικονομική ευμάρειά τους και την αναγέννηση της χώρας τους, την οφείλουν στην εργασία που επί δεκαετίες απολαμβάνουν με την ανοχή των προδοτικών κυβερνήσεών μας, στην Ελληνική Επικράτεια.

            Ωστόσο, αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα της υποτέλειας και της υποταγής, θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν μπορέσουν τελικά να πουλήσουν το σώμα μας δεν θα μπορέσουν επ΄ ουδενί να πουλήσουν την ψυχή μας. Αυτή την Ελληνική ψυχή, που λατρεύει την πατρίδα Ελλάδα και για την οποία είπε ο Εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός: «Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου». 

            Αυτό το μεγαλείο χαρακτηρίζει την σπουδαία πρωταθλήτριά μας της ξιφασκίας, η οποία αναδείχτηκε ως η κορυφαία αθλήτρια του 2012, Βάσω Βουγιούκα, όταν αρνήθηκε την πρόταση για μεταγραφή στην Τουρκία. Θα πρέπει, λοιπόν, οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας, να διαβάσουν παρακάτω, μέρος των όσων δήλωσε σε συνέντευξη στο gazzetta.gr, η αθλήτριά μας, για να διαπιστώσουν, πρώτον σε πιο σημείο εξαθλίωσης έχουν φέρει την Ελλάδα μας και δεύτερον, πως η Ελληνική ψυχή του λαού μας δεν υποδουλώνεται με όποια χρηματικά ποσά (έ οικογένεια Λάτση;):«… Η πρόταση για τη μεταγραφή μου έφθανε τα 100.000 ευρώ. Συν τα μπόνους σε περίπτωση μεταλλίων. Δηλαδή η πέμπτη θέση που κατέκτησα στους Ολυμπιακούς θα μου έφερνε 100.000 ευρώ, η δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 110.000 ευρώ και η πρώτη θέση στο κύπελλο κόσμου άλλες 70.000 ευρώ. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς ότι τα ποσά είναι τεράστια, ειδικά για την χώρα μας, αυτή την στιγμή που όλοι δοκιμάζονται. Σε καμία περίπτωση δεν ζητάω τέτοια ποσά από την χώρα μου, κατανοώντας τις εποχές που ζούμε, όμως πλέον δεν έχουμε ούτε τα βασικά και το ωραίο της υπόθεσης είναι πως μας έκοψαν και ΟΛΑ τα προνόμια (δημόσιο, σώματα ασφαλείας, άδεια ΟΠΑΠ, εισαγωγή σε ΑΕΙ άνευ πανελληνίων) και πλέον δεν υπάρχει κανένα κίνητρο. Με ρωτάνε τα παιδάκια στα σχολεία όταν πηγαίνω να παρουσιάσω το άθλημά μου, πια είναι τα προνόμια ενός αθλητή και δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Έχουν καταστρέψει τον αθλητισμό στην Ελλάδα…Υπήρχε στεναχώρια και όχι δίλημμα. Δυστυχώς η χώρα περνάει δύσκολες καταστάσεις και έτσι η ομοσπονδία δεν μπορεί να μας στηρίξει όπως θα έπρεπε. Από την μεριά μου εγώ την απέρριψα αμέσως. Δεν κάνω διάκριση στις χώρες, ούτε έχω κάτι με την Τουρκία. Ίσα - ίσα σέβομαι την πρόταση που μου έκαναν, όμως, όπως μου είπαν και οι γονείς μου, το εθνόσημο δεν πουλιέται. Εμείς που είμαστε νέοι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να προσπαθήσουμε ώστε να κάνουμε την χώρα μας καλύτερη…».

            Το ίδιο ακριβώς μεγαλείο ενέπνευσε Έλληνες μαθητές να υψώσουν τη γαλανόλευκη στην Ακρόπολη και να «σηκώσουν» στο διαδίκτυο το παρακάτω video, υπογραμμίζοντας πως: «Σήμερα οι Έλληνες μαθητές με στόχο να εκφράσουμε κυρίως την εθνική μας συνείδηση θελήσαμε να υψώσουμε τις σημαίες μας . Η ενέργεια μας αυτή θέλει να δώσει πρώτα θάρρος και σε άλλους Έλληνες συνομηλίκους μας ώστε να μας ακολουθήσουν στο πατριωτικό μας έργο με σκοπό την αναζωπύρωση του εθνικού φρονήματος. Σε εποχές όπως η σημερινή που αξίες και εθνικά σύμβολα καταλύονται από την λαίλαπα της παγκοσμιοποιήσεως ... εμείς εδώ στεκόμαστε όρθιοι ακόμα και μόνοι μας»!


            Συνεπώς, περαστικοί ανυπόληπτοι πολιτικοί από την Ελλάδα μας, θα πρέπει να γνωρίζετε, πως ότι και να κάνετε προκειμένου να μας «σώσετε», η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και όσο και να μας πληγώνει πολλές φορές, εμείς συνέχεια θα αναφωνούμε «αχ Ελλάδα σ΄ αγαπώ». Αυτή η παθολογική αγάπη του λαού για την πατρίδα, θα γίνει κυματοθραύστης των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, τα οποία σχέδια, εσείς εκτελείτε εργολαβικά, όπως ακριβώς συνέβη με τα επεκτατικά σχέδια του άξονα το ΄40.       

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστό.....Το πρόβλημα ομως είναι ότι οι χώρες θέλουν περίπου 5-10 χρόνια για να γυρίσουν από μία ύφεση.....Ο κόσμος δεν τους έχει βαρέσει ακόμα γιαυτό τα κάνουν αυτά.....