Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Φωτογραφίες από την Κάρπαθο

Λάβαμε σήμερα το παρακάτω mail και το αναρτούμε, αφού από αέρος δεν προλάβαμε να κάνουμε κάποια νύξη... Ευχαριστούμε τον π. Μιλτιάδη για το συγκινητικό κείμενο και τις όμορφες φωτογραφίες που μας έστειλε.
 
Αγαπητοί μου Λυκούργο, Σοφία και Φοίβη
Με απερίγραπτη χαρά σας ακούω δορυφορικά, από την όμορφη και ηλιόλουστη Κάρπαθο, και δοξάζω τον Θεό που η ευλογημένη φωνή της «Πειραϊκής Εκκλησίας», με την οποία μεγάλωσα και μεγαλώσαμε, συνεχίζει να γεμίζει την καθημερινότητά μας με Χριστό. Ο Χριστός να γίνεται τόσο απαραίτητος στην ζωή μας, όσο και το οξυγόνονα. Τα μαλλιά πια ασπρίσανε, αλλά με παιδικό ενθουσιασμό, αφήνομαι στις υπέροχες αφηγήσεις σου Λυκούργο, τις Ιερές αποδημίες, τα λόγια από το γεροντικό, όλα αυτά που μας αναπτερώνουν το ηθικό, μας γεμίζουν δύναμη, και μας παρακινούν να ζούμε ακόμα πιο ολοκληρωτικά, την ζωή του Χριστού.

Γεμίζετε την ψυχή μας, την καρδιά και την ζωή μας με χαρά και πνευματική ευφροσύνη.
Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη, για να συνεχίσετε να μας ταξιδεύετε, στα μυστικά μονοπάτια της πνευματικότητας. Να βαδίζουμε για όσο επιτρέψει ο Κύριος να βαδίζουμε στα χνάρια των Αγίων Πατέρων μας. Ναʼστε πάντα καλά. Ευχές, και ευχαριστίες για τις όμορφες συνταγές στην Φοίβη από την κυρία Ουρανία Μίτσελλ.
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, που αξιώθηκα να επισκευθώ και να προσκυνήσω στους Αγίους Τόπους, και τον Πανάγιο και Ζωοδόχο ταφο του Κυρίου μας, με Αρχηγό, ποιόν άλλο, Τον Αγαπητό μας Λυκούργο, ο οποίος,όπως πάντα, εκανε το προσκύνημα μας, μια αληθινά ανεπαναληπτη εμπειρία. Να στε καλά παιδιά. Ειστε πάντα στις προσευχές μας.
Με όλη μου την Αγάπη
Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης Μίτσελλ
Θεολόγος -Ιεροκήρυξ Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου & Κάσου,
Εφημερίος Ι.Ν. Μεταμ. Του Σωτήρος Όθους
 
 
 
Το παγκαρπαθιακό προσκύνημα του Αγ. Παντελεήμονος του Θαυματουργού,
στό 'Οθος Καρπάθου.

Απο την πανήγυρη του πρώτου παγκοσμίως, και μοναδικού ακόμα, Ι.Ν. του Αγ. Μιλτιάδη, της ενορίας Όθους, ο όποιος εορτάζει στίς 10 Απριλίου εκάστου έτους.

 Ο κεντρικός Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της ενορίας του Όθους. Στην ενορία Όθους υπάγονται 17 Ιεροί Ναοί και εξωκκλήσια, τα οποία λειτουργούνται τακτικά, και αποτελούν πνευματικές οάσεις για τον περαστικό διαβάτη.

Άποψη του γραφικού ορεινού χωριού 'Οθος, που βρίσκεται σε υψόμετρο 570 μέτρα,
 στην νότια Κάρπαθο.
 
 

Το εξωκκλήσιο Αγ. Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, Όθους Καρπάθου.

Μια "χειμωνιάτικη" άποψη του Όθους

Πανήγυρις Ι.Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος Όθους. Οι πιστοί, με ευλάβεια, σε όλα τα πανηγύρια, προσκομίζουν Άρτους, παρασκευασμένους παραδοσιακά με πολλά μυρωδικά και χωρίς ζάχαρη, και ψημένους σε πέτρινους ξυλόφουρνους
 

1 σχόλιο:

Milto Miltiadou είπε...

Xairetai,
prokeitai na paw stin Karpatho auto to kalokairi kai stoxos mou einai episkeutw ton iero nao tou Ag.Miltiadi, o opoios ferei to onoma mou.
Tha mporousate sas parakalw na mou steilete ti dieuthinsi tou naou kai sxetikes plirofories leoforiwn?
Euxaristw polu,
Miltw