Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Στη Βενετία καταργούν τις λέξεις "πατέρας, μητέρα"

Ο δήμος της Βενετίας έχει περάσει ένα νόμο που απαγορεύει τους όρους «μητέρα» και «πατέρας» σε έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς για να κερδίσουν μια θέση για τα παιδιά τους στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. 
 
Η πολιτική για τα «πολιτικά δικαιώματα και την καταπολέμηση των διακρίσεων» εισήχθη από την δημοτικό σύμβουλο Camilla Seibezzi, η οποία είπε ότι οι αλλαγές στη γλώσσα αποτελούν θεμελιώδη στόχο για την καταπολέμηση των «στερεοτύπων». «Η γλωσσική κατασκευή αποτελεί μια κατηγορία της σκέψης, μια καθημερινή πρακτική», είπε .
 
Η εφημερίδα, ‘Corriere del Veneto’, αναφέρει ότι οι όροι θα πρέπει να αντικατασταθούν από τους όρους "γονέας 1" και"γονέας 2". Η αλλαγή φαίνεται όμως ότι δεν έγινε δεκτή από τον κόσμο και η Seibezzi υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία ότι δέχτηκε λέει, απειλές, σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 
 
Η Seibezzi  είπε στην εφημερίδα La Nuova ότι οι «οικογένειες του ουράνιου τόξου» («οικογένειες» ομοφυλόφιλων) που δεν αναγνωρίζονται στο ιταλικό δίκαιο είναι «η πραγματικότητα της καθημερινής μας ζωής». Η Seibezzi, που εργάζεται στον τομέα της πολεοδομίας, διορίστηκε από τον δήμαρχο της Βενετίας, Giorgio Orsoni, για να διευθύνει την νεοσυσταθείσα αντιπροσωπεία για τα «δικαιώματα LGBTQ των πολιτών και κατά των διακρίσεων» . 
«Προχωράω μπροστά», είπε. «Ξέρω ότι δεν θα είμαι ‘δημοφιλής’, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι έχουμε κάνει το σωστό πράγμα . Αποκάλεσε την αλλαγή "ένα πολύ μικρό βήμα προς τα πολιτικά δικαιώματα όλων" .
 
Ο Σύμβουλος για τη Νεολαία, Gianfranco Bettin, δήλωσε στην εφημερίδα, " Έχετε διαβάσει, απίστευτα, ότι αυτό σημαίνει «το τέλος της οικογένειας» ή «την ακύρωση των ρόλων της μητέρας και του πατέρα». Στην πραγματικότητα, η χρήση μόνο του όρου «γονιός»... δεν αφαιρεί κανένα ρόλο από κανέναν και δεν φέρνει το τέλος σε κάτι." 
Η κίνηση αυτή έχει λάβει τις ανάμικτες απαντήσεις από τους πολιτικούς, ακόμη και από το Δήμαρχο Orsoni, ο οποίος είπε ότι δεν είχε κληθεί. «Δεν ήξερα τίποτα», είπε. "Οι εκπρόσωποι, πριν από την έναρξη κάθε πρωτοβουλίας, θα πρέπει να μιλούν μαζί μου." 
 
Ο Simone Venturini, ηγέτης της παράταξης ‘Unione deiDemocratici Cristiani e di Centro’ ( UDC ), δήλωσε: «Η αντιπροσωπεία των δικαιωμάτων των πολιτών είναι μια προσωπική απόφαση του δημάρχου και δεν έχει συμφωνηθεί από την πλειοψηφία, έτσι ώστε κάθε πρωτοβουλία θα πρέπει να αξιολογείται ή να απορρίπτεται. 
«Δεν αισθανόμαστε ότι δεσμευόμαστε από τη συμφωνία της πλειοψηφίας της αντιπροσωπείας αυτής», πρόσθεσε . «Για εμάς, η οικογένεια αποτελείται από άνδρες και γυναίκες, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τα δικαιώματα των άλλων. Το να επεξεργάζεσαι τους όρους «μητέρα» και «πατέρας» δεν νομίζω ότι δίνει υπόσταση στα δικαιώματα".
ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια: