Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αριθμοί εφιάλτες

του Αρχιμ. Δανιήλ Γ. Αεράκη

Μιλάνε για εκλογές. Μιλάνε για εργασία. Μιλάνε για άνοιγμα επιχειρήσεων. Μιλάνε για συντάξεις. Μιλάνε για μέλλον. Για ένα δεν μιλάνε, για το ότι αυτός ο τόπος, που λέγεται Ελλάδα (ελ­λαδικός χώρος) δεν έχει... μέλλον! Το μέλλον του θα είναι η ιστορία του παρελθόντος, που κι αυτή δεν θα έχει μέλλον, αφού αυτοί που θα κατοικούν τον τόπο μας δεν θα είναι Έλληνες. Κατά κυριολεξία δεν θα είναι Έλληνες. Θα είναι αλλοδαποί, αφού θα έχει εκλείψει το είδος του Έλληνα!
• Ένας τόπος, που κάποτε ήταν παιδότοπος, έγινε τώρα «σκυ­λότοπος». Κάποτε είχε πολυπαιδία·τώρα έχει ολιγοπαιδία. Κά­ποτε ήταν δέντρο με χυμούς και καρπούς, με οικογένειες (όλες σχεδόν)πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες· τώρα έγινε γηροκομείο. Και μετά από λίγες (μόλις 7) δεκαετίες θα είναι νεκροταφείο!

Κάποια μαύρη πινακίδα με τεράστια γράμματα, στημένη στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό, στο Λευκό Πύργο, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη, στη Ρόδο, θα γράφει: «Κάποτε εδώ κατοικούσαν Έλληνες!».
• Υπερβολές; Σοβαρά, αμφιβάλλετε; Δεν διαβάσατε την τελευ­ταία στατιστική (στην «Καθημερινή» δημοσιεύτηκε), με τίτλο: «Ο δείκτης γεννητικότητας στην Ελλάδα»;
• Το 1931 ανά 1000 κατοίκους είχαμε 31 γεννήσεις. Το 2012 ανά 1000 κατοίκους είχαμε 9 γεννήσεις! Δηλαδή, τέσσερις φορές σχεδόν λιγότερες.
• Το 1961 αναλογούσαν 2,19 παιδιά ανά γυναίκα. Το 2012 α­ναλογούσαν 1,39!
• Τί σημαίνει αυτό; Σκεφθήτε τις γεννήσεις και τους θανάτους. Για να παραμένη ο πληθυσμός σταθερός (ούτε ν' αυξάνεται, ούτε να μειώνεται), για την αντικατάστασι, δηλαδή, του πληθυσμού, απαραίτητος αριθμός παιδιών ανά οικογένεια είναι το 2,1.
Σήμερα ο αριθμός παιδιών ανά οικογένεια είναι στο 1,39!
• Οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 1951 ήσαν 155.422. Το 2012 ήσαν 100.400. Δηλαδή, 55.000 παιδιά λιγότερα το χρόνο!
• Για να σβήση ένα έθνος πρέπει οι θάνατοι να ξεπερνούν τις γεννήσεις. Το 1951 οι θάνατοι ήσαν 102.282, δηλαδή 50.000 λι­γότεροι από τις γεννήσεις που ήσαν 155.422. Το 2012 οι θάνατοι ήσαν 116.700, δηλαδή, 16.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις, που ήσαν 100.400.
• Ποιός συγκινείται;
Πάντως δυο κατηγορίες παιδιών χτυπάνε εφιαλτικές καμπά­νες.
• Η μια: Τα παιδιά των εκτρώσεων. «Είμαστε 300000 κάθε χρόνο, το ξεχάσατε; Δηλαδή, το 2012 θα ήσαν τα παιδιά τετρα­πλάσια των θανάτων! Ντροπή σας! Και εμάς σκοτώσατε, και την Ελλάδα σκοτώνετε, και την ψυχή σας κολάσατε!».
• Η άλλη: Τα παιδιά, που δεν τα αφήσανε καν να συλληφθούν, με την αποφυγή της τεκνογονίας. Εκ μέρους τους διαμαρτύρεται ο Ίδιος ο Θεός:
«Και το θέλημά μου τσαλαπατήσατε, και την Ελλάδα τη σκο­τώσατε, και την ψυχή σας τη χάσατε. Έχετε λίγο καιρό ακόμα. Ε­φαρμόστε το θέλημά μου!».
Η Ελλάδα πρέπει να ζήση. Τραγικό να είσαι και συ ένας από τους νεκροθάφτες της.

ΠΗΓΗ: http://aktines.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4668.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πάτερ με όλο το σεβασμό αλλά...η ανάγνωση της "καθημερινής" και άλλων φυλλάδων ιδίου τύπου και περιεχομένου μας αφήνουν παγερά αδιάφορους!
είναι σαν να περιμένουμε απο τον σκάϊ να μας πεί αν υπήρξε ο Χριστός ή όχι,τόσο αντικειμενική είναι και η πηγή που γράφει τα παραπάνω,γι αυτό μην πέφτετε στις παγίδες των λύκων που ντ\ύθηκαν αμνοί..είναι κρίμα να αναπαράγουμε και εδώ μέσα περιεχόμενο ανούσιο...
γρηγορείτε και έχετε πίστη στο Θεό!
εκείνος με μια πνοή,μπορεί να τα αλλάξει όλα και το γνωρίζετε πολύ καλά.
...ορισμένους αυτό που γράφω τους συμφέρει να ο δούν ως "πλάνη",ως "φαντασία",ως "προσωπικό άλλοθι" του καθένα μας,αλλά βαθύτερα γωρίζουν την αλήθεια κι ας προτιμούν να της γυρίζουν την πλάτη...
μην πλανάσθε λοιπόν απο τις φυλλάδες παντώς είδους που καθημερινά βγάζουν έρευνες για να σπείρουν την δυστυχία,τη διχόνοια και τον πανικό προς πάσα κατεύθυνση και αποδέκτη!
καμμία στατιστική δεν μπορεί να καταστείλει το σχέδιο του Θεού και καμμία έρευνα,τεκμηρίωση στοιχείων,καταγραφή γεγονότων δεν είναι ικανή να προβλέψει τις βουλές του Κυρίου.
αν ήταν έτσι,τότε δεν θα ήταν Θεός,θα ήταν κοινός θνητός όπως εμείς που καθόμαστε ωραία και καλά και γράφουμε άρθρα,αναρτούμε κείμενα,κάνουμε "όνειρα",και όταν δεν μας βολεύει βάζουμε και τέλος στη ζωή μας(άμα λάχει..)!
Θεός=αγάπη...όσο και να μην μπορούμε να το χωνέψουμε γιατί χάσαμε κάθε έννοια του τί εστί αυτή η λέξη,έτσι είναι..!
και ο Θεός μας αγαπά...και μένει μαζί μας....όχι για μένα και για σένα που σφάλλεις και εκπίπτεις,αλλά για κείνον που "ματώνει" προσευχόμενος γονατιστός για εμένα και για εσένα,μιάς και είμαστε αλυσίδα όλοι μας.
καταννοώντας τον προβληματισμό σας,και με τις ευλογίες σας πάντα,καθώς και τη συγγνώμη μας για τον αντίλογο που προβάλλω,ευχαριστώ πολύ,Χριστός Ανέστη !(..και αφήστε τους δημοσιοκάφρους να γράφουν οτι χανόμαστε..έτσι τους συνέφερε πάντα για να μας κρατάνε "υπό",και να μας μεταδίδουν την ιδέα οτι έιμαστε "τελειωμένοι").

Ανώνυμος είπε...

Δεν σχολιάζω, γιατί δεν θέλω να πάρω θέση στα περί φυλλάδας (αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι συμφωνώ ούτε ότι διαφωνώ - για να μην παρεξηγηθώ). Όμως το ότι τα παιδιά που έχουν γονείς Έλληνες είναι είδος προς εξαφάνιση, είναι γεγονός! Ναι, θα φυλάξει ο Θεός, αλλά δεν θα μας στερήσει την Ελευθερία που ο Ίδιος μας χάρισε! Αν εμείς δεν κάνουμε παιδιά, ή σκοτώνουμε τα παιδιά μας πριν γεννηθούνε, δεν φταίει ο Θεός. Το είπε στην Παλαιά Διαθήκη ότι οι λαοί εξαφανίζονται από τις αμαρτίες τους! Μην επαναπαυόμαστε στο γεγονός ότι ο Θεός μας αγαπά!
Και τους Ισραηλίτες αγαπούσε μέχρι που τον εγκατέλειψαν αυτοί και τους εγκατέλειψε κι Αυτός!!
Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας χαρίσει μετάνοια!

γιώργος είπε...

Λένε κάποιοι ότι οι αριθμοί μας δείχνουν την αλήθεια. Σεβαστοί Πατέρες εσείς που έχετε ενορείες και ασχολείστε με κατηχήσεις , τώρα είναι καιρός ανάγκης για όλους μας. Κατηχήστε τον νεοέλληνα διότι είναι ακατήχητος στα θέματα της πίστεως και στο τί θέλει ο Θεός από μας. Το σημαντικότερο πρόβλημα του νηπιοβαπτισμού είναι ότι δεν τον ακολουθεί η κατήχηση.Υπάρχει ο Άμβωνας , ανεβείτε και μιλήστε για όλα αυτά.Ο Κύριος ζήτησε να προσευχηθούμε για να βγουν εργάτες σε θερισμό , τα στάχυα πολλά. Εσείς από την μεριά σας , τα σχολεία , οι γονείς , προσπαθείστε και θα ευλογήσει ο Κύριος. Χριστός Ανέστη κι ας ακούγεται από λίγους .

Ανώνυμος είπε...

πατέρα Κννσταντίνε,καταρχάς ευλογείτε!
κατα δεύετερον κάνετε καλά και κακά με το να γράφετε οτι δεν παίρνετε θέση,έτσι πιστεύω(παρόλο που δεν έχω σκοπό να σας κρίνω σε καμμία περίπτωση).
κάνετε κακό να μην ππαίρνετε θέση γιατί κανονικά θα έπρεπε να πείτε έστω μια γνώμη για όλους αυτούς που μας σέρνουν καθημερινά(αργά αλλά σταθερά πάντα)στην κατάθλιψη.
καλό θα ήταν πάτερ να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους απο δώ και πέρα(και ποιός μπορεί να το κάνει καλύτερα απο εσάς τους κληρικούς,που καί γνώσεις έχετε και παιδεία και επιρροές,θετικές πάντα...).
το να μην παίρνω θέση σε κάτι τόσο "ασήμαντο" και μικρό(δεν ζητήθηκε να πείτε κάτι για τα εθνικά θέματα..),αυτόματα σημαίνει οτι ούτε στα μεγάλα θέλω να συμμετέχω...
ΩΣΤΟΣΟ....κάνετε καλά ταυτόχρονα,διότι ο καθένας θα μπορούσε να αντήσει απο τα γραφόμενά σας κάτι και να το χρησιμοποιήσει εναντίον σας,κάτι που έχουμε δεί να συμβαίνει πάμπολλες φορές.
Αν όμως δεν βγεί και κάποιος ΜΠΡΟΣΤΑ,να λέει τα πράγματα με το όνομά τους(ας είναι και η γνώμη του για μια εφημερίδα-ο Θεός να την κάνει-)τότε μας λείπει πραγματικά το θάρρος(δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσάς,το σχόλιο είναι γενικό και αφορά όλους μας-είναι κάτι σαν "ανοικτή πρόσκληση" προς "ηγέτες" ας πούμε).
...και ξέρετε πολύ καλά,οτι κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε καμμία περίπτωση στην προσωπικότητα του Έλληνα(μιλώ για την έλλειψη θάρρους δηλαδή απο όλους μας,διότι έτσι μας κατάντησαν οι ευρωπαίοι πλέον..).Να ξαναγράψω οτι δεν αναφέρομαι προσωπικά στον πάτερ Κωνσταντίνο τον οποίο δεν γνωρίζω,απλά διαπιστώνω τη ζημιά που έχουμε πλέον υποστεί ως Χριτιανοί πρώτα και κατόπιν ως Έλληνες πολίτες!
ο Χριστός αγαπητοί μου θέλει μπροστάρηδες νομίζω...όχι ανθρώπους φοβισμένους!

Ανώνυμος είπε...

***διόρθωση***
ΩΣΤΟΣΟ....κάνετε καλά ταυτόχρονα,διότι ο καθένας θα μπορούσε να ΑΝΤΛΗΣΕΙ απο τα γραφόμενά